Filmografie Michael Jackson

Biografie

Michael Jackson is een Amerikaanse popzanger. Hij geldt als een van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw. Jackson onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem, dansbewegingen en een muzikale diversiteit. 
 
In zijn topperiode, het begin van de jaren '80, was Michael Jackson één van de grootste popsterren. Hij bereikte zijn grootste succes met het album Thriller, dat met bijna 108 miljoen verkochte exemplaren al meer dan 25 jaar geldt als het best verkochte album aller tijden. Jackson heeft wereldwijd meer dan 750 miljoen albums verkocht. 
 
Jackson versterkt zijn muziek en imago met opvallende videoclips, waarin zijn ritmische dansstijl duidelijk tot uitdrukking komt. Een van de bekendste videoclips, die van Thriller, duurt maar liefst 18 minuten.  
 
Toen de carrière van Jackson vorderde, begon zijn populariteit geleidelijk aan te dalen. Mede als gevolg daarvan verschoof de aandacht van de media van de muziek naar het excentrieke karakter van Jackson en zijn privé-leven. Hij werd beschuldigd van kindermisbruik.

Filmografie Michael Jackson


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: