Filmografie Katie Holmes

Biografie

Katie Holmes groeide op als jongste in een gezin van 5 kinderen in Toledo in de Amerikaanse staat Ohio. Haar vader was van beroep advocaat. Katie ging naar diverse katholieke scholen in Toledo, waaronder de door nonnen geleide meisjesschool Notre Dame Academy. 
 
Katie is onder meer bekend geworden door haar rol als Joey Potter in de Amerikaanse tienerserie Dawson's Creek. Een vergelijkbare rol speelde ze in de Amerikaanse film Go. In de vijf jaar dat Dawson's Creek liep, bouwde Katie een filmcarrière op, waarbij ze, aangezien ze al 10 maanden per jaar Joey speelde, rollen uitzocht, waarin ze een nog onbekende kant van zichzelf kon laten zien. 
 
In Disturbing Behavior speelde ze een minder sociaal personage, compleet met navelpiercing en neusring; in Teaching Mrs. Tingle werd ze een studiebol die veranderde in een losbandige studente; in Wonder Boys probeerde ze haar leraar te verleiden en in de The Gift heeft ze haar eerste naaktscène gespeeld. In de tijd na Dawson's Creek, was Katie bijna onherkenbaar als punker in Pieces of April en speelde ze een verpleegster in de musical The Singing Detective. 
 
Holmes is lid van de Scientology-kerk. 
 
Katie heeft een relatie gehad met Joshua Jackson, haar tegenspeler Pacey Witter in Dawson's Creek. Ze heeft zich eind 2004 verloofd met acteur Chris Klein, die bekend werd als Oz in American Pie, maar heeft die verloving verbroken. Na haar verloving met Chris Klein begon Holmes een relatie met Tom Cruise, die 16 jaar ouder is dan zij. Twee maanden nadat ze hem leerde kennen zijn ze verloofd en op 18 april 2006 werd hun dochter geboren, Suri Cruise. Op 18 november 2006 zijn ze getrouwd in Rome. Na het huwelijk nam ze de naam van haar man aan.

Filmografie Katie Holmes

Jack And Jill - Komedie
februari 2012

Jack And Jill

Komedie Regie: Dennis DuganMet: Adam Sandler, Al Pacino, Katie Holmes,...Jack Sadelstein (Adam Sandler) is een succesvolle reclameman die met zijn vrouw (Katie Holmes) en kinderen in Los Angeles woont. Elk jaar ziet hij op tegen één jaarlijks event: het bezoek van zijn tweelingzus Jill (Adam Sandler) tijdens Thanksgiving. Het aandacht trekken en het passief agressieve... Verder lezen...
The Secret - Romantisch

The Secret

Romantisch Regie: Andy TennantMet: Katie HolmesGebaseerd op de wereldwijde Bestseller "The Secret: Het Geheim" van Rhonda Byrne In The Secret: Dare to Dream maken we kennis met Miranda Wells (Katie Holmes), een hardwerkende jonge weduwe die worstelt met de opvoeding van haar drie kinderen. Een krachtige storm brengt nieuwe uitdagingen én een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: