Filmografie Iben Hjejle

Biografie

Iben Hjejle (Kopenhagen, 22 maart 1971) is een Deense televisie- en filmactrice. Ze speelt behalve in producties uit eigen land ook Engelstalige rollen in onder meer Britse en Amerikaanse titels, zoals High Fidelity (2000), Defiance (2008) en The Eclipse (2009). Voor haar rol in Mifunes sidste sang kreeg ze een eervolle vermelding op het Filmfestival van Berlijn 1999 en werd ze genomineerd voor onder meer een European Film Award. 
 
Hjejle maakte in 1996 haar (avondvullende) film- en acteerdebuut als Eva in de Deense misdaadfilm Portland. De productie stond onder regie van Niels Arden Oplev, die haar vier jaar eerder al een rolletje gaf in zijn korte film Nøgen. Hjele stond sindsdien voor de camera voor de opnames van meer dan twintig films en daarnaast ruim honderd afleveringen van verschillende televisieseries. 
 
Hjele trouwde in 1996 met de Deense muzikant Emil de Waal, met wie ze samen zoon William kreeg. Hun huwelijk kwam in 1999 officieel ten einde.

Filmografie Iben Hjejle

Nieuws over Iben Hjejle

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: