Filmografie Danny Masterson

Biografie

Daniel Peter (Danny) Masterson (Albertson (New York), 13 maart 1976) is een Amerikaanse film- en televisieacteur, diskjockey, radiopresentator en restauranthouder. Hij is vooral bekend door zijn rol van Steven Hyde in de komische tv-serie That '70s Show. 
 
Als kind was hij reeds in veel reclamespots opgetreden en een keer in de detectiveserie Jake and the Fatman (1988) maar zijn eerste rol van betekenis kwam na zijn verhuizing met zijn ouders naar Los Angeles, alwaar hij een belangrijke rol in de film Beethoven's 2nd (1993) had. Daarna volgden andere film- en televisierollen, zoals in de tv-series Roseanne (1994) en Cybill (1997-1998) en in de film Face/Off (1997, met in de hoofdrollen de sterren John Travolta en Nicolas Cage). 
 
Zijn grote doorbraak beleefde hij met de komische tv-serie That '70s Show (1998-2006), waarin hij de rol van de tiener Steven Hyde vertolkte, een tamelijk stoere en rebellerende marihuana-gebruiker die door zijn ouders verlaten bij de familie Forman inwoont en daardoor een soort officieuze adoptief broer van hoofdpersoon Eric Forman is (gespeeld door Topher Grace). Steven Hyde werkt in de kleine fotozaak van de hippie op leeftijd Leo (gespeeld door Tommy Chong). Later krijgen hij en zijn Afro-Amerikaanse halfzuster van hun (eveneens Afro-Amerikaanse) vader een eigen platenzaak.

Filmografie Danny Masterson

Yes Man - Komedie
december 2008

Yes Man

Komedie Regie: Peyton ReedMet: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Danny MastersonJim Carrey is Carl Allen, een man die zich inschrijft voor een zelfhulpprogramma dat gebaseerd is op één simpel principe: zeg ja op alles...en tegen iedereen. In het begin brengt de ontketende kracht van "ja" Carls leven op fantastische en onverwachte paden, maar al snel ontdekt hij dat zich... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: