Filmografie Alexis Bledel

Biografie

Kimberly Alexis Bledel (Houston, 16 september 1981) is een Amerikaans actrice en voormalig fotomodel. Ze werd in 2003 genomineerd voor zowel een Golden Satellite Award voor haar rol in de televisieserie Gilmore Girls als voor een Saturn Award voor de film Tuck Everlasting. 
 
Bledels vader Martin is Argentijns en haar moeder Nanette is Mexicaans. Ze heeft één jongere broer Eric David Bledel, geboren in 1986. Bledels moedertaal is Spaans. Ze leerde Engels toen ze naar school ging. Nadat Bledel haar middelbare school-diploma haalde, studeerde ze een jaar aan de Universiteit van New York. In de serie Gilmore Girls maakte ze in 2000 debuut voor de camera. Ze speelde hierin Rory Gilmore, de dochter van Lorelai Gilmore. In het begin van Gilmore Girls was Rory een studente aan een middelbare school. Later in de serie studeert ze af met een B.A. aan Yale.

Filmografie Alexis Bledel

Nieuws over Alexis Bledel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: