Infos

Engelse titel : Tabula Rasa
Geregisseerd door : Veerle Baetens & Malin-Sarah Gozin
In de zalen vanaf: 29 oktober 2017
Speelduur: 50 minuten
Genre: Drama
Land : BE (2017)

 VOD

Bekijk Tabula Rasa via video on demand/streaming.

 Synopsis

Tabula rasa vertelt het verhaal van een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak.

 1 Seizoenen

Seizoen 1 (2017)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 29/10/2017 Tabula rasa vertelt het verhaal van een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (10 afleveringen)
De Geest
afleveringen 1 : De Geest
Mie, een jonge vrouw met geheugenverlies, zit vast in een psychiatrische instelling. Ze krijgt er bezoek van politie-inspecteur Wolkers, die beweert dat ze de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. De bezoekjes van de inspecteur en haar familie zetten Mie's moeizame herinneringsproces in gang. Alles lijkt te beginnen met de verhuis naar een afgelegen oud boshuis. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen. Maar vooral zichzelf. Zijn de nieuwe herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?
Houdini
afleveringen 2 : Houdini
Inspecteur Wolkers zet zijn zoektocht naar De Geest verder. Hij is ervan overtuigd dat Mie en Thomas elkaar gekend hebben. Hoewel Mie's geheugen nog steeds een puinhoop is, begint ze Thomas stilaan van stalking te verdenken. Psychiater Mommaerts, die Mie behandelde na haar ongeluk, gaat niet akkoord met de harde aanpak van de inspecteur. Mie begint zich te realiseren dat het bos en het boshuis iets te maken hebben met haar opname in de instelling. Ze maakt zich niet alleen zorgen over de boswachter die er ronddwaalde, ook met de driepotige kat Houdini was iets mis.
Vogel voor de kat
afleveringen 3 : Vogel voor de kat
Wolkers confronteert Mie met bewijzen dat ze Thomas De Geest goed gekend heeft. Ze blijft ontkennen maar beseft wel degelijk dat Thomas contact zocht.
De draad van Ariadne
afleveringen 4 : De draad van Ariadne
In het verleden schakelt Mie de hulp in van een medium. In het heden verzwijgt ze nog steeds haar connectie met Thomas De Geest. Wolkers begint te twijfelen aan haar geheugenprobleem.
V.
afleveringen 5 : V.
Vronsky helpt Mie om de puzzel te leggen en waarschuwt voor Bob, de bizarre boswachter die rondspookt in haar nachtmerries. Mie toont haar vriend de geheimzinnige brieven die in het hospitaal toekomen: probeert iemand haar te helpen? In het verleden maakt de familie zich klaar voor Halloween. Deze donkere tijd van het jaar doet Mie's waanbeelden escaleren.
De Berenput
afleveringen 6 : De Berenput
Mie's vreselijke ontdekking gooit haar leven in het verleden totaal overhoop. Ze voelt zich bedrogen en vindt troost in de armen van Thomas De Geest. In de instelling veroorzaken Mie's herinneringen een zware inzinking. Uit angst dat ze zichzelf iets zou aandoen, plaatsen de dokters haar onder speciale supervisie. Wolkers moet met veel tegenzin een stap terugzetten.
Wally
afleveringen 7 : Wally
Wanneer meer mysterieuze brieven in de instelling toekomen, proberen Mie en Vronsky de stukjes van de puzzel samen te leggen. Mie bedankt haar vriend met een speciaal cadeau en waarschuwt hem dat ze haar echtgenoot Benoit niet meer vertrouwt. Mie begint alles en iedereen rondom zich te wantrouwen.
Wally
afleveringen 7 : Wally
Het bos door de bomen
afleveringen 8 : Het bos door de bomen
Mie ontdekt een lang begraven familiegeheim. Uit angst om te vergeten vlucht ze voor een zandstorm en zoekt beschutting in een jachthuisje. In het heden slinken de kansen dat Wolkers Thomas de Geest ooit nog levend terugvindt. Een nieuwe getuigenis en een twijfelachtig alibi brengen echtgenoot Benoit terug in het vizier van de inspecteur.
Bob
afleveringen 9 : Bob
Wolkers heeft een bezoeker bij voor Mie. Op zijn naamkaartje staat Gust, maar is dat wel zijn echte naam?

 Casting

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Series in hetzelfde genre

Ragnarok - Drama
2

Ragnarok

Drama | 3 seizoen(en)  | 24 aflevering(en)
2020
Regie: Adam PriceMet: Theresa Frostad Eggesbø, David Alexander Sjøholt,...In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De ijskappen smelten met een snelheid die niemand had verwacht. De wereld maakt lange periodes van droogte door en de winters zijn te warm. Steeds vaker ervaren mensen extreme koude... Verder lezen...
Succession - Drama
4

Succession

Drama | 3 seizoen(en)  | 36 aflevering(en)
2018
Regie: Jesse ArmstrongMet: Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook,...De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media en entertainment bedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie? En ziet hij dat... Verder lezen...
The Blacklist - Drama
6

The Blacklist

Drama | 10 seizoen(en)  | 256 aflevering(en)
2013
Regie: Jon BokenkampMet: Megan Boone, Diego Klattenhoff, James Spader,...'s Werelds meest gezochte crimineel geeft zichzelf aan en biedt aan om iedereen aan te geven met wie hij ooit heeft gewerkt. Zijn enige voorwaarde is dat hij alleen werkt met de nieuwgeslagen FBI agent met wie hij geen connectie lijkt te hebben
9-1-1 - Drama
8

9-1-1

Drama | 7 seizoen(en)  | 120 aflevering(en)
2018
Regie: Ryan Murphy & Brad FalchukMet: Connie Britton, Peter Krause, Angela Bassett,...9-1-1 onderzoekt de ervaringen van de politie, ambulancepersoneel en brandweerlieden die onder hoge druk moeten werken. Onder de meest extreme omstandigheden komen zij terecht in beangstigende, schokkende en hartverscheurende situaties. Daarnaast hebben zij natuurlijk ook nog een eigen privéleven.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: