Ballers, The Last Ship S02, The Leftovers S02... uw serie-review. - Review Series

    

1. Ballers
Laat u niet misleiden door de verpakking, of door het op het eerste zicht oninteressante thema. De serie Ballers is grappig, brengt voldoening, is oprecht zelfzeker en zal je dus uitstekend bevallen. Deze parodie, die het Amerikaanse voetbalmilieu met de finance wereld vermengt, schommelt het merendeel van de tijd tussen een reeks van borderline en kinderlijke personages. Een coole, relaxte sfeer met af en toe wat lachs. 
Score: 8/10 Extra’s: featurettes.

2. La trêve
Maar wat gebeurt er toch allemaal in ons goede oude koninkrijk? Wie had er zich een tiental jaar geleden voorgesteld dat er een serie zou geproduceerd en uitgezonden worden door de RTBF als het radicale La trêve? Bovendien heeft deze nihilistische Ardense thriller iedere uitzending een indrukwekkend publiek aangesproken, die er snel aan trouw bleven! Een droom die voort blijft bestaan aangezien de serie de professionele markten blijft verleiden. 
Score: 7.5/10 Extra’s: Making of.

3. The Knick (Season 3)
Laten we van in het begin eerlijk zijn: hoewel we getemperd zijn door enkele esthetische aspecten en geluidsaspecten van Steven Soderbergh heeft het eerste seizoen van The Knick ons uiteindelijk kunnen bekoren. De serie situeert zich aan het begin van de 19e en 20e eeuw in het New-York dat zich in volle sociale en economische verandering (de industriële revolutie) bevindt. Ze aarzelt zeker niet om zich op de voorgrond te zetten…Intrige, verslaving, criminaliteit en bloederige effecten: The Knick houdt ervan om te flirten met de grenzen van de censuur. Dit tweede seizoen verandert van setting en begint met een dans van personages en hun functies. Toch trekt het het nogal radicale aspect niet in vraag. We kunnen het alleen maar appreciëren, vooral omdat het niveau vrij constant blijft.  
Score: 7.5/10 Extra’s: featurettes, audio commentaar…

4. The Last Ship (Season 2)
Wat moeten we denken van deze post apocalyptische serie met erge U.S. patriotisme trekken? Moeten we het zien als een dubbelzinnigere politieke uitdrukking dat zich momenteel in de Verenigde Staten afspeelt? The Last Ship boezemt - aanzienlijk minder “subtiel” dan Walking Dead - een hoge dosis angst in voor de toekomst die gelinkt is aan terrorisme, aan de (terug) toenemende macht van Rusland… en aarzelt zeker niet om zijn sterkte en doorzettingsvermogen te tonen. Een klein vleugje ostracisme is gevlochten doorheen dit alles. En tegelijkertijd is er in dit nieuwe seizoen een dreiging van een nieuwe wereldorde (de Immunen) die de presidentiële autoriteit tart. Kortom, de serie laat niet met zich lachen en kan geïnterpreteerd worden op verschillende manieren, gaande van iets genuanceerder tot het ergste mogelijk! 
Score: 6.5/10 Extra’s: featurettes, making of… 

5. Person of Interest (Season 4)
Over dit vierde seizoen van Person of Interest kunnen we zeggen dat de dingen aan superieur tempo bewegen: er is geen machine meer die het spel leidt, maar er zijn er twee, wat uiteraard haaks staat op de doelstellingen. Het volstaat om te zeggen dat voor Reese, Fusco, Finch en de rest van het team de situatie steeds minder houdbaar wordt. Hoe kunnen ze hun basismissie voltooien – diegenen redden/stoppen die de machine als slachtoffers of criminelen beschouwt– als er meer politie aanwezig is en er een veel beter uitgeruste vijand is die probeert om op alle manieren hen in het stof te laten bijten? Één ding is zeker, deze nieuwe laag van suspense was exact wat we nodig hadden om te herstellen van de dood van Carter! 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven