'Game of Thrones'-actrice wil dolgraag eerste vrouwelijke James Bond worden - Actueel Cinema

   - 

Volgend jaar komt de nieuwe 'James Bond'-film uit. Daarin zal Daniel Craig opnieuw de hoofdrol voor zijn rekening nemen, maar de kans bestaat dat een vrouw het daarna van hem overneemt. In dat geval kunnen de makers alvast rekenen op een wel heel populaire actrice.

 De 25ste 'James Bond'-film 'No Time to Die' wordt in april 2020 in de cinemazalen verwacht. Voor de vijfde keer op rij zal Daniel Craig (51) de rol van de legendarische Britse spion op zich nemen, maar naar verluidt zou het voor hem de laatste keer zijn. Er rijzen immers heel wat stemmen om James Bond te laten spelen door een vrouw.

Mocht dat plan doorgaan, dan staat de Britse actrice Emilia Clarke alvast op de eerste rij. De 33-jarige actrice die Daenerys speelde in 'Game of Thrones' zou geen seconde twijfelen mocht die gelegenheid zich voordoen. "Uiteraard zou ik James Bond willen spelen. Dat is zo'n typetje dat nooit niet cool is. Al zet je een stijlloze versie van hem neer, dan nog zou het cool zijn", vertelde ze aan Empire magazine.

Toch is niet iedereen even enthousiast over een vervrouwelijking van de bekende Britse spion. Zo vindt 'Absolutely Fabulous'-actrice Joanna Lumley (73) het een behoorlijk vreemde gedachte. "Ian Fleming heeft James Bond heel gedetailleerd beschreven als een Britse man van een zeker grootte, slank gebouwd en met een wreed gezicht. Het lijkt me raar om daar een vrouw van te maken. Ik zou dan eerder een nieuw personage introduceren, 008 of zo. En laat haar dan een vrouw zijn", vertelde ze eerder aan Metro UK. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
James Bond : No Time to Die

No Time to Die

Actie, Avontuur  Regie: Cary Joji Fukunage Met: Rami Malek, Daniel Craig, Léa Seydoux Bond heeft zijn actieve dienst achter zich gelaten en geniet van een rustig leven in Jamaica. Zijn rust is echter van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA om hulp komt vragen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden blijkt veel lastiger te zijn dan verwacht en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: