'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen - Actueel Cinema

   - 

De zombieserie 'The Walking Dead' krijgt een elfde seizoen, zo werd vandaag aangekondigd op de première van het tiende seizoen in New York. Het vlaggenschip van de Amerikaanse zender AMC verloor de afgelopen jaren heel wat van zijn pluimen sinds de kijkcijfers vanaf het zevende seizoen begonnen te dalen en hoofdpersonage Rick Grimes uit de serie verdween. 

Showrunner Angela Kang onthulde dat actrice Lauren Cohan terugkeert als het vaste personage Maggie Rhee in seizoen 11. Maggie verdween in het negende seizoen van het toneel. Michonne, gespeeld door Danai Gurira, zal dan weer geen comeback maken. Zij verdwijnt in het tiende seizoen uit de serie. Ondanks zijn dalende populariteit wordt de zombiereeks dus nog met één seizoen verlengd. Of het elfde ook het laatste seizoen wordt is nog niet duidelijk, maar feit is wel dat de kijkcijfers sinds het zevende seizoen in dalende lijn zijn.

Ooit was de serie, gebaseerd op de door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard bedachte gelijknamige strip, een kijkcijfersucces: zo hield de première van het vijfde seizoen maar liefst 17,3 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd. Vanaf seizoen 3 zat het gemiddeld aantal kijkers per seizoen ruim boven de 11 miljoen. Toen de absolute ster van de show, de Engelse acteur Andrew Lincoln, in de zomer van 2018 zijn exit uit de reeks aankondigde ging het van kwaad naar erger voor de serie. De voorlaatste aflevering van het negende seizoen, 'The Calm Before' getiteld, werd op 24 maart 2019 uitgezonden op AMC en scoorde een laagterecord in de 9-jarige geschiedenis van de show: slechts 4,15 miljoen fans stemden toen af op de extra lange episode - die nochtans uitstekende kritieken kreeg.

Het negende seizoen van 'The Walking Dead' was volgens vele gespecialiseerde media en kijkers wel een verbetering tegenover de vorige seizoenen. Maar dat kon niet baten. Seizoen 9 lokte in totaal alweer minder kijkers dan het vorige seizoen. Of het tiende seizoen beter zal doen, is nog maar zeer de vraag. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: