Emmy Awards: 'Game of Thrones' breekt record met 32 nominaties - Actueel Cinema

   - 

De succesreeks 'Game of Thrones' heeft gisteren een record gebroken met 32 nominaties voor de Emmy Awards, de Oscars van de Amerikaanse televisie die in september in Los Angeles uitgereikt worden. 

De fantasyserie van de zender HBO, die dit jaar na het achtste seizoen afliep, wordt gevolgd door 'The Marvelous Mrs. Maisel', een serie van Amazon die twintig keer genomineerd werd voor de 71ste editie van de Emmy's. 'Game of Thrones', de meest bekroonde reeks van de Amerikaanse tv, heeft nu 161 nominaties op haar palmares. De 73ste en laatste aflevering, die in mei in de Verenigde Staten uitgezonden werd, brak het kijkcijferrecord van de serie en van de geschiedenis van HBO, dat de reeks sinds 2011 uitzendt, met 19,3 miljoen kijkers voor het slot van de saga. Een ander programma van HBO, 'Chernobyl', komt op de derde plaats van de rangschikking van de meest genomineerde series, met negentien nominaties. Vorig jaar had 'The Marvelous Mrs. Maisel' voor de verrassing gezorgd door vijf Emmy's in de wacht te slepen, waaronder de Emmy voor beste komedie. Deze serie gaat over een vrouw aan de haard van een Joods gezin die een nieuw leven als stand-upcomedian begint en voor schandaal zorgt in de jaren 50, nadat haar man haar bedrogen en verlaten heeft.

De Amerikaanse versie van 'The Voice' is opnieuw genomineerd voor een Emmy. De talentenjacht van de Nederlandse producent John de Mol werd voor het eerst genomineerd in 2012 en won de eerste Emmy het jaar erop. (Belga / Belga)

© Joe Seer / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

Chernobyl - Drama
2

Chernobyl

Drama | 1 seizoen(en)  | 26 aflevering(en)
2019
Regie: Craig MazinMet: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson,...Op 26 april 1986 onstaat in de kerncentrale van Tsjernobyl in de Oekraïne, de Sovjet-Unie, een enorme explosie die radioactief materiaal vrijlaat in Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne en tot in Scandinavië en West-Europa.

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: