Infos

Engelse titel : Fawlty Towers
Geregisseerd door : John Cleese & Connie Booth
In de zalen vanaf: 19 september 1975
Speelduur: 30 minuten
Genre: Komedie
Land : GB (1975)

 VOD

Bekijk Fawlty Towers via video on demand/streaming.

 Synopsis

Komische reeks over een onbekwame hoteluitbater in een Brits badplaatsje die verwoede maar vergeefse pogingen doet om zijn hotel te beheren en zijn bazige vrouw te bezweren.

 2 Seizoenen

Seizoen 2 (1979)

6 afleveringen  | Uitzendingen : 19/02/1979 Komische reeks over een onbekwame hoteluitbater in een Brits badplaatsje die verwoede maar vergeefse pogingen doet om zijn hotel te beheren en zijn bazige vrouw te bezweren. Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (6 afleveringen)
Communication Problems
afleveringen 1 : Communication Problems
De aankomst van de 'gast uit de hel' mevrouw Richards, een behoorlijk dove en slecht gehumeurde vrouw, komt samen met de pogingen van Basil om zijn gewonnen geld van het paardenrennen weg te houden van Sybil, die tegen gokken is.
The Psychiatrist
afleveringen 2 : The Psychiatrist
Basil vermoedt dat één van de hotelgasten een vrouw heeft binnengesmokkeld in zijn kamer. Verwoed gaat hij naar de dame op zoek. Hij gedraagt zich daarbij zo vreemd dat Sybil denkt dat hij een Australische gaste probeert te verleiden. En helaas voor Basil bevindt er zich in het hotel ook een psychiater.
Waldorf Salad
afleveringen 3 : Waldorf Salad
Basil heeft het niet zo op een veeleisende Amerikaanse gast die een betere service verwacht dan Basil bereid is te geven.
The Kipper and the Corpse
afleveringen 4 : The Kipper and the Corpse
Een gast sterft in het hotel en Basil en het personeel proberen het lijk te verbergen. Ondertussen wacht een zekere dokter Price op zijn worstjes.
The Anniversary
afleveringen 5 : The Anniversary
Basil organiseert een verrassingstrouwfeest maar Sybil verdenkt hem ervan hun huwelijksdag te zijn vergeten. Manuel en kok Terry maken ondertussen ruzie over de vraag wie de paella mag maken.
Basil the Rat
afleveringen 6 : Basil the Rat
De lokale gezondheidsinspecteur stelt een lange lijst op met hygiënische overtredingen die onmiddellijk moeten worden opgelost, anders sluit het hotel. Daarboven komt dat de huisrat van Manuel is ontsnapt terwijl de inspecteur er nog steeds rondloopt.

Seizoen 1 (1975)

6 afleveringen  | Uitzendingen : 19/09/1975 Komische reeks over een onbekwame hoteluitbater in een Brits badplaatsje die verwoede maar vergeefse pogingen doet om zijn hotel te beheren en zijn bazige vrouw te bezweren. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (6 afleveringen)
A Touch of Class
afleveringen 1 : A Touch of Class
Als Basil Fawlty probeert om de toon van het hotel te verbeteren, komt de aristocratische Lord Melbury voor een verblijf. Basil probeert bij elke gelegenheid in de gunst van hem te komen, maar daarmee negeert en irriteert hij de andere gasten. Ondertussen beveelt Sybil dat Basil een schilderij moet ophangen.
The Builders
afleveringen 2 : The Builders
De lobby is in onderhoud terwijl de Fawlty's er even uit zijn. Maar als miscommunicatie ervoor zorgt dat de bouwvakkers er een zooi van maken moet Basil de situatie helpen voordat Sybil erachter komt.
The Wedding Party
afleveringen 3 : The Wedding Party
Basil raakt geïrriteerd door een jong verliefd stel dat onder zijn neus staat te flikflooien. Verder probeert hij de avances van een rijke Franse antiquair te ontlopen. Ondertussen leidt ongeluk ertoe dat hij steeds in vreemde situaties komt als het stelletje in de buurt is.
The Hotel Inspectors
afleveringen 4 : The Hotel Inspectors
Als Basil verneemt dat er in de omgeving incognito enkele hotelinspecteurs rondlopen, raakt hij in paniek dat die weleens onder zijn slecht behandelde gasten kan zijn. Basil raakt geobsedeerd met de vraag wie de inspecteurs kunnen zijn.
Gourmet Night
afleveringen 5 : Gourmet Night
In een poging te klimmen op de maatschappelijke ladder organiseert Basil een gourmetavond. Helaas kan de kok door alcoholgebruik niet werken die avond.
The Germans
afleveringen 6 : The Germans
Terwijl Sybil in het ziekenhuis ligt met een ingegroeide teennagel en Basil probeert de kop van een eland op te hangen aan de muur, arriveren er enkele Duitse gasten.

 Casting

John Cleese

Basil Fawlty
Prunella Scales

Sybil Fawlty
Connie Booth

Polly Sherman
Ballard Berkeley

Major Gowen
Brian Hall

Terry the Chef

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Series in hetzelfde genre

Barry - Komedie
3

Barry

Komedie | 3 seizoen(en)  | 32 aflevering(en)
2018
Regie: Bill Hader & Alec BergMet: Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler,...Bill Hader schittert als Barry, een depressieve huursoldaat met lage huurprijs uit het Midwesten. Eenzaam en ontevreden in zijn leven, reist hij met tegenzin naar Los Angeles om een hit uit te voeren op een aspirant-acteur.
Sex Education - Komedie
4

Sex Education

Komedie | 4 seizoen(en)  | 44 aflevering(en)
2019
Regie: Laurie NunnMet: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa,...Otis Milburn is een onervaren, sociaal ongemakkelijke middelbare schoolstudent die bij zijn moeder Jean, een sekstherapeut, woont. Omringd door handleidingen, video's en saaie open gesprekken over seks, is Otis een terughoudende deskundige op dit gebied. Wanneer zijn thuissituatie op school wordt... Verder lezen...
Miracle Workers - Komedie
5

Miracle Workers

Komedie | 4 seizoen(en)  | 46 aflevering(en)
2019
Regie: Simon RichMet: Steve Buscemi, Daniel Radcliffe,...A comedy set in the offices of Heaven Inc. When God plans to destroy the Earth, two low-level angels must convince their boss to save humanity. They bet him they can pull off their most impossible miracle yet: help two humans fall in love.
Parlement - Komedie
6

Parlement

Komedie | 3 seizoen(en)  | 36 aflevering(en)
2020
Regie: Noé DebréMet: Xavier Lacaille, Liz Kingsman, Philippe Duquesne,...Samy, a young parliamentary assistant, arrives in Brussels after the Brexit referendum. He is not fit for the job. Samy doesn't know much about European institutions and he hopes to get away with it thanks to his cleverness…

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: