Infos

Engelse titel : De Luizenmoeder
Geregisseerd door : Jan Albert de Weerd & Ilse Warringa
In de zalen vanaf: 14 januari 2018
Speelduur: 25 minuten
Genre: Komedie
Land : NL (2018)

 VOD

Bekijk De Luizenmoeder via video on demand/streaming.

 Synopsis

Luizenmoeder speelt zich af op de basisschool en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten. Volgens Avrotos is het een 'pijnlijk herkenbare serie vol hangouders, zorgvaders, yammiejuffies, 10-minutengesprekken, wegbrengregels, parkeerbeheer, lief-& leedpotjes, klaar-overdiensten.....en nog veel meer zin en onzin rond het schoolplein.' Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah (Jennifer Hoffman), de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende 'moedermaffia' maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder hier aan, ook Hannah niet. Want voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief & leedpotje en wordt bestempeld tot…. luizenmoeder.

 2 Seizoenen

Seizoen 2 (2019)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 02/10/2019 Luizenmoeder speelt zich af op de basisschool en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten. Volgens Avrotos is het een 'pijnlijk herkenbare serie vol hangouders, zorgvaders, yammiejuffies, 10-minutengesprekken, wegbrengregels, parkeerbeheer, lief-& leedpotjes, klaar-overdiensten.....en nog veel meer zin en onzin rond het schoolplein.' Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah (Jennifer Hoffman), de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende 'moedermaffia' maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder hier aan, ook Hannah niet. Want voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief & leedpotje en wordt bestempeld tot…. luizenmoeder. Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (10 afleveringen)
afleveringen 1 : Safety First
Een nieuw schooljaar op 'De Klimop'. Hannah is gepromoveerd tot klassenmoeder en Juf Ank is met haar leerlingen overgegaan naar groep 4. Directeur Anton heeft flink geïnvesteerd in een nieuwe strategie: De Klimop moet de veiligste school van de regio worden. Daarnaast is hij in zijn nopjes vanwege een nieuwe leerling: Ahmed.
afleveringen 2 : Gezien als meisje
Omdat het pensioen van juf Helma in zicht komt, houdt ze samen met juf Ank sollicitatiegesprekken. Van sollicitant Matthis zijn beiden erg onder de indruk. En Walter en Kenneth vragen zich af of het wel goed gaat met Rianne.
afleveringen 3 : Fons de Poel
afleveringen 4 : Jezus in je Hart
afleveringen 5 : Genocide-hoed
afleveringen 6 : Korte Rondjes
afleveringen 7 : Witte Puntjes
afleveringen 7
afleveringen 8 : Harakiri
afleveringen 9 : Lievelingsjuf
Juf Helma neemt afscheid van De Klimop. Er wordt een groot feest voor haar georganiseerd, waarvoor Nancy en Hannah de leiding hebben. De Cito-resultaten houden de ouders van groep 8 bezig, terwijl de ouders van groep 4 betwijfelen of De Klimop wel de juiste school is voor hun kinderen.

Seizoen 1 (2018)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 14/01/2018 Luizenmoeder speelt zich af op de basisschool en volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten. Volgens Avrotos is het een 'pijnlijk herkenbare serie vol hangouders, zorgvaders, yammiejuffies, 10-minutengesprekken, wegbrengregels, parkeerbeheer, lief-& leedpotjes, klaar-overdiensten.....en nog veel meer zin en onzin rond het schoolplein.' Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah (Jennifer Hoffman), de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende 'moedermaffia' maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder hier aan, ook Hannah niet. Want voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief & leedpotje en wordt bestempeld tot…. luizenmoeder. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (10 afleveringen)
Het zijn altijd de nieuwkomers
afleveringen 1 : Het zijn altijd de nieuwkomers
Hannah is nieuw op basisschool De Klimop, en dochter Floor natuurlijk ook. Ze maakt kennis met de moeder-maffia op het schoolplein, met de voorzitster van de ouderraad Nancy, met directeur Anton en met juf Ank.
Afspraak is afspraak
afleveringen 2 : Afspraak is afspraak
Directeur Anton maakt kennis met de nieuwe conciërge. Moeder Hannah probeert haar dochter na schooltijd onder te brengen bij een vriendinnetje, maar dat wil niet lukken. Juf Ank wordt gek van ouders die te lang blijven zwaaien op de gang en neemt strenge maatregelen.
Er zijn er twee jarig, hoera hoera
afleveringen 3 : Er zijn er twee jarig, hoera hoera
Hannah's dochter Floor is jarig en wil Youandi niet uitnodigen. Het is aan Hannah en Kim om dat als volwassenen op te lossen. Dat moet vast lukken toch?
Laat ze glanzen
afleveringen 4 : Laat ze glanzen
Juf Ank maakt zich op voor de tien minuten-gesprekjes, die moeten worden onderworpen aan een nieuwe zelfbedachte methode van directeur Anton. Anton maakt kennis met de jonge snuffel-stagiaire Bobbi en moeder Hannah komt bij de ouders op het schoolplein geld bedelen voor het lief- en leed-potje.
Winterklaas
afleveringen 5 : Winterklaas
Zwarte Piet mag niet meer, dus directeur Anton komt met een alternatief dat niet helemaal in goede aarde valt. Kenneth en Walter willen koste wat kost een rol spelen op de dag zelf. Ondertussen barst de strijd om de beste surprises los onder de ouders. Voor wie is dit Sinterklaasfeest eigenlijk?
Lentekriebels
afleveringen 6 : Lentekriebels
Juf Ank geeft op basisschool De Klimop een eigen invulling aan het thema Lentekriebels. De ouders van groep 3 zijn het hier niet mee eens. Directeur Anton draagt hulpouder Nancy op een nieuw lespakket samen te stellen. Moeder Hannah wordt op het schoolplein geconfronteerd met haar ex.
Een helder licht
afleveringen 7 : Een helder licht
Het is 1 april op basisschool De Klimop. Directeur Anton heeft zoals elk jaar weer een heel scala aan grappen voorbereid. De kinderen in de klas van juf Ank worden onderverdeeld in zonnen, manen, sterren en raketten. Vader Karel kan het niet verkroppen dat zijn dochter een maan is en komt verhaal halen bij juf Ank.
Kanjer-training
afleveringen 8 : Kanjer-training
Op basisschool De Klimop geeft Juf Ank Kanjertraining aan groep 3, maar dit heeft een averechtse werking op de kinderen en op hun ouders. Moeder Hannah maakt zich zorgen. Directeur Anton voert functioneringsgesprekken met zijn docententeam. Hij wordt op het matje geroepen bij het bestuur, omdat zijn boekhouding niet klopt.
Send in the clowns
afleveringen 9 : Send in the clowns
De laatste schooldag voor de zomervakantie is aangebroken op basisschool De Klimop en iedereen maakt zich op voor het eindfeest. Directeur Anton wordt plots geconfronteerd met een zure interim-manager. Voorzitster van de ouderraad Nancy, juf Ank en juf Helma nemen het voor hem op.
De luizenmoeder special
afleveringen 10 : De luizenmoeder special
Deze comedyserie speelt zich af in één van de meest herkenbare arena's in Nederland: de absurdistische wereld van de basisschool. In de laatste aflevering van dit seizoen de leukste bloopers.

 Casting

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Series in hetzelfde genre

Barry - Komedie
3

Barry

Komedie | 3 seizoen(en)  | 32 aflevering(en)
2018
Regie: Bill Hader & Alec BergMet: Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler,...Bill Hader schittert als Barry, een depressieve huursoldaat met lage huurprijs uit het Midwesten. Eenzaam en ontevreden in zijn leven, reist hij met tegenzin naar Los Angeles om een hit uit te voeren op een aspirant-acteur.
Sex Education - Komedie
4

Sex Education

Komedie | 4 seizoen(en)  | 44 aflevering(en)
2019
Regie: Laurie NunnMet: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa,...Otis Milburn is een onervaren, sociaal ongemakkelijke middelbare schoolstudent die bij zijn moeder Jean, een sekstherapeut, woont. Omringd door handleidingen, video's en saaie open gesprekken over seks, is Otis een terughoudende deskundige op dit gebied. Wanneer zijn thuissituatie op school wordt... Verder lezen...
Miracle Workers - Komedie
5

Miracle Workers

Komedie | 4 seizoen(en)  | 46 aflevering(en)
2019
Regie: Simon RichMet: Steve Buscemi, Daniel Radcliffe,...A comedy set in the offices of Heaven Inc. When God plans to destroy the Earth, two low-level angels must convince their boss to save humanity. They bet him they can pull off their most impossible miracle yet: help two humans fall in love.
Parlement - Komedie
6

Parlement

Komedie | 3 seizoen(en)  | 36 aflevering(en)
2020
Regie: Noé DebréMet: Xavier Lacaille, Liz Kingsman, Philippe Duquesne,...Samy, a young parliamentary assistant, arrives in Brussels after the Brexit referendum. He is not fit for the job. Samy doesn't know much about European institutions and he hopes to get away with it thanks to his cleverness…

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: