Luther

(0 stemmen)
Luther
Seizoen 5 Seizoen 4 Seizoen 3 Seizoen 2 Seizoen 1

 Infos

Engelse titel : Luther
Geregisseerd door : Neil Cross
In de zalen vanaf: 5 april 2010
Speelduur: 60 minuten
Genre: Thriller
Land : GB (2010)

 VOD

Bekijk Luther via video on demand/streaming.

 Synopsis

Voor inspecteur John Luther is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega's regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars... en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De ene keer is hij vriendelijk en kwetsbaar, de andere keer keihard en zelfs gewelddadig. Gezien dat laatste vragen sommigen zich af of hij niet vooral wordt gedreven door een drang tot zelfvernietiging. Maar de enige met wie Luther over zulke zaken praat, is Alice, de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt...

 5 Seizoenen

Seizoen 5 (2019)

4 afleveringen  | Uitzendingen : 01/01/2019 Voor inspecteur John Luther is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega's regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars... en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De ene keer is hij vriendelijk en kwetsbaar, de andere keer keihard en zelfs gewelddadig. Gezien dat laatste vragen sommigen zich af of hij niet vooral wordt gedreven door een drang tot zelfvernietiging. Maar de enige met wie Luther over zulke zaken praat, is Alice, de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt... Alle afleveringen weergeven 5
Alle afleveringen weergeven 5 (4 afleveringen)
Afl. 1
afleveringen 1 : Afl. 1
Luther en D.S. Catherine Halliday worden verrast door een complexe wirwar van aanwijzingen en misleidingen die alleen bedoeld lijken te zijn om een onaantastbare corruptie te beschermen.
Afl. 2
afleveringen 2 : Afl. 2
De politie en Cornelius ontmoeten elkaar in Luthers huis. Halliday is ervan overtuigd dat het lichaam in het mortuarium niet hun moordenaar is. Kan Luther zijn zorgen opzij zetten en de echte moordenaar vinden voordat deze weer toeslaat?
Afl. 3
afleveringen 3 : Afl. 3
Kan Luther, nu zijn vriend in levensgevaar is en een jonge vrouw gekidnapt door de meedogenloze seriemoordenaar, de onschuldigen beschermen en voorkomen dat hij wordt verslonden door de gewelddadige wraak van Cornelius?
Afl. 4
afleveringen 4 : Afl. 4
Door Luthers toenemende afwezigheid van de zaak, leidt Halliday de jacht op een monster dat vrij rondloopt - een moordenaar die vastbesloten is zijn laatste macabere meesterwerk te voltooien..

Seizoen 4 (2015)

2 afleveringen  | Uitzendingen : 15/12/2015 Voor inspecteur John Luther is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega's regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars... en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De ene keer is hij vriendelijk en kwetsbaar, de andere keer keihard en zelfs gewelddadig. Gezien dat laatste vragen sommigen zich af of hij niet vooral wordt gedreven door een drang tot zelfvernietiging. Maar de enige met wie Luther over zulke zaken praat, is Alice, de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt... Alle afleveringen weergeven 4
Alle afleveringen weergeven 4 (2 afleveringen)
Afl. 1
afleveringen 1 : Afl. 1
Luther heeft verlof in een eenvoudig huisje aan de kust van Engeland. Tijdens het bezoek van twee oud-collega`s krijgt Luther schokkend nieuws te horen wat hem direct terug laat keren naar Londen. Ondertussen heeft een ijzingwekkende seriemoordenaar in de stad toegeslagen. De moordenaar eet lichaamsdelen op en laat een spoor van aanwijzingen achter zich. De intelligente moordenaar is telkens Schenk en zijn team te slim af. Het duurt dan ook niet lang of Luther is terug in het zadel, vastbesloten om terrein te herwinnen op de moordenaar, voordat ze nog meer verminkte lichamen zullen vinden.
Afl. 2
afleveringen 2 : Afl. 2
De zoektocht naar de gruwelijke kannibalistisch moordenaar gaat verder terwijl Luther kampt met geesten uit zijn verleden. Het kost Luther vrij veel moeite om alles op een rijtje te houden. Kan een “Cold Case” helpen om het mysterie wat hem kwelt op te lossen? Ondertussen loopt de moordenaar nog vrij rond! Met Benny’s vaardigheden krijgen ze een lijst met honderd mogelijke slachtoffers, Luther moet gebruikmaken van al zijn vindingrijkheid om erachter te komen waar de moordenaar de volgende keer zal toeslaan. Als onderdeel van een macabere eindspel wordt Luther gedwongen om zichzelf en zijn nieuwe collega Emma in gevaar te brengen om de moordenaar te stoppen.

Seizoen 3 (2013)

4 afleveringen  | Uitzendingen : 07/02/2013 Voor inspecteur John Luther is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega's regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars... en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De ene keer is hij vriendelijk en kwetsbaar, de andere keer keihard en zelfs gewelddadig. Gezien dat laatste vragen sommigen zich af of hij niet vooral wordt gedreven door een drang tot zelfvernietiging. Maar de enige met wie Luther over zulke zaken praat, is Alice, de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt... Alle afleveringen weergeven 3
Alle afleveringen weergeven 3 (4 afleveringen)
Afl. 1
afleveringen 1 : Afl. 1
Luther onderzoekt de zaak van een moordenaar die vrouwen vermoord op eenzelfde manier als een niet afgesloten zaak uit de jaren 80. Het team moet alle zeilen bijzetten om deze man te pakken te krijgen.
Afl. 2
afleveringen 2 : Afl. 2
Luther's date met Mary, en de daarbij behorende romantische gedachte, worden verstoord door het nieuws van een nieuwe moord. De moordenaar heeft weer toegeslagen. Het aantal slachtoffers neemt snel toe.
Afl. 3
afleveringen 3 : Afl. 3
Luther ziet meer verbanden in een op het eerste oog onschuldige afrekening in het criminele circuit. Hierdoor komt hij iets veel groters op het spoor.
Afl. 4
afleveringen 4 : Afl. 4
Marwood maakt zijn strijd persoonlijk door Luther en zijn naasten erin te betrekken. Stark en Gray komen net op tijd om Mary in veiligheid te brengen.

Seizoen 2 (2011)

4 afleveringen  | Uitzendingen : 14/06/2011 Voor inspecteur John Luther is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega's regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars... en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De ene keer is hij vriendelijk en kwetsbaar, de andere keer keihard en zelfs gewelddadig. Gezien dat laatste vragen sommigen zich af of hij niet vooral wordt gedreven door een drang tot zelfvernietiging. Maar de enige met wie Luther over zulke zaken praat, is Alice, de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt... Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (4 afleveringen)
Afl. 1
afleveringen 1 : Afl. 1
Nog steeds geplaagd door de dood van zijn ex-vrouw, keert Luther terug op zijn werk om een surrealistische moordenaar te ontmaskeren. Als het aantal slachtoffers blijft stijgen, moet Luther gebruik maken van al zijn vaardigheden om de moordenaar te stoppen.
Afl. 2
afleveringen 2 : Afl. 2
Luther moet Ripley, die ontvoerd is door Cameron, op tijd zien te redden.
Afl. 3
afleveringen 3 : Afl. 3
Wanneer Luther zijn genegenheid voor Jenny groeit, neemt ook zijn vastberadenheid om haar te beschermen toe. Baba is echter vastberaden om Luther in de gaten te houden. Ondertussen moet Luther ook nog een complexe moordzaak oplossen.
Afl. 4
afleveringen 4 : Afl. 4
Luthers persoonlijke en professionele leven lopen uit de hand nadat hij Toby zijn dood probeert te verdoezelen. Hij moet ook Jenny zien te beschermen. Op het werk heeft hij te maken met een moordenaar die zijn slachtoffers laat bepalen door dobbelstenen. Maar hoe stop je een man die het leven en de dood ziet als een spel en wiens daden niet kunnen worden voorspeld?

Seizoen 1 (2010)

6 afleveringen  | Uitzendingen : 05/04/2010 Voor inspecteur John Luther is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega's regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars... en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De ene keer is hij vriendelijk en kwetsbaar, de andere keer keihard en zelfs gewelddadig. Gezien dat laatste vragen sommigen zich af of hij niet vooral wordt gedreven door een drang tot zelfvernietiging. Maar de enige met wie Luther over zulke zaken praat, is Alice, de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt... Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (6 afleveringen)
Afl. 1
afleveringen 1 : Afl. 1
John Luther begint weer te werken na een traumatische arrestatie bij zijn vorige moordzaak. Zijn nieuwe zaak is echter zo mogelijk nog complexer, wanneer zijn doelwit het op hem en zijn vrouw heeft gemunt.
Afl. 2
afleveringen 2 : Afl. 2
Een moordenaar begint politieagenten te vermoorden, waarna Luther op TV de aandacht van deze man moet zien te trekken. Tot zijn afgrijzen komt Luther er ook achter dat Alice Morgan zijn verleden aan het onderzoeken is. Ze dreigt Zoe alles te vertellen wat ze heeft ontdekt.
Afl. 3
afleveringen 3 : Afl. 3
John Luther moet een door satan bezeten moordenaar zien op te pakken. Luther moet echter, met het leven van een jonge moeder op het spel, gebruik maken van al zijn vaardigheden om een ??sterke zaak te creëren.
Afl. 4
afleveringen 4 : Afl. 4
Als een seriemoordenaar doorslaat, moet Luther zijn persoonlijke leven even laten voor wat het is en in het hoofd van de moordenaar kruipen om uit te vinden waarom deze moordenaar zoveel meisjes vermoord.
Afl. 5
afleveringen 5 : Afl. 5
Wanneer een rijk echtpaar gegijzeld wordt genomen, moet Luther proberen een rampzalige gebeurtenis te voorkomen. Maar wat hij dan nog niet weet is dat het heel persoonlijk gaat worden.
Afl. 6
afleveringen 6 : Afl. 6
Luther, verdacht van moord, gaat op de vlucht om te proberen zijn onschuld te bewijzen. Met de hulp van Alice gaat hij op zoek naar de echte moordenaar.

 Casting

Idris Elba

DCI John Luther
Ruth Wilson

Alice Morgan
Dermot Crowley

DSU Martin Schenk
Michael Smiley

Benny Silver
Patrick Malahide

George Cornelius
Enzo Cilenti

Jeremy Lake
Wunmi Mosaku

Detective Sgt. Catherine Halliday

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Luther"

Acteur Idris Elba besmet met virus - Actueel
Actueel

Acteur Idris Elba besmet met virus

De Britse acteur Idris Elba is besmet met het nieuwe coronavirus. Dat heeft de ster, bekend van de serie 'Luther' en de Marvel-films, bekendgemaakt op Twitter. Verder lezen...

 Series in hetzelfde genre

Fargo - Thriller
1

Fargo

Thriller | 5 seizoen(en)  | 91 aflevering(en)
2014
Regie: Noah HawleyMet: Ewan McGregor, Michael Stuhlbarg, Shea Whigham,...In deze ijzingwekkende true-crime misdaadserie, een originele bewerking van de gelijknamige Oscar-winnende speelfilm uit 1996, staat een volledig nieuw verhaal centraal, met een nieuwe moordzaak en nieuwe personages die allen verankerd zijn in de typische humor, de moord en de karakteristieke... Verder lezen...
Chicago P.D. - Thriller
2

Chicago P.D.

Thriller | 11 seizoen(en)  | 240 aflevering(en)
2014
Regie: Dick WolfMet: Jason Beghe, Patrick John Flueger, Jesse Lee Soffer,...District 21 van de Chicago Police Department bestaat uit 2 verschillende groepen: de uniform agenten die op straat patrouilleren om de dagelijkse criminaliteit te bestrijden en de inlichtingen eenheid, het team dat de zware criminaliteit in de stad voor haar rekening neemt. Leider van de... Verder lezen...
Criminal Minds - Thriller
4

Criminal Minds

Thriller | 16 seizoen(en)  | 396 aflevering(en)
2005
Regie: Jeff DavisMet: Matthew Gray Gubler, Joe Mantegna, Paget Brewster,...Criminal Minds lost problemen op rond het land. Dit team van elite FBI profilers analyse de meeste verdraaide criminale gedachten. Ze anticiperen hier op en reageren voor de volgende aanval is gebeurt. David Rossi (Joe Mantegna) komt terug van zijn pension om de Behavioral Analysis Unit terug te... Verder lezen...
Élite - Thriller
7

Élite

Thriller | 5 seizoen(en)  | 54 aflevering(en)
2018
Regie: Carlos Caridad Montero, Darío Madrona, Miguel Herrán, María PedrazaMet: María Pedraza, María Pedraza, Itzan Escamilla,...Élite gaat over drie tieners die naar Las Encinas gestuurd worden. Deze school staat in Spanje bekend als de beste en meest exclusieve van het land. Drie tieners die naar Las Encinas komen behoren echter niet tot de absolute elite, maar voor hen zit er niets anders op, nadat hun lokale school is... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: