Infos

 • 28 februari 2018
 • 139 minuten
 • Verenigde Staten (2017)
 • Engels

Synopsis

Dominika Egorova probeert te overleven in de bittere bureaucratische realiteit waaruit de hedendaagse Russische geheime diensten bestaan. Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen. Hiervoor zijn alle middelen toegestaan. Ze moet de CIA-agent Nathaniel Nash verleiden en de twee staan al snel lijnrecht tegenover elkaar. Haar opdracht wordt bemoeilijkt wanneer ze binnen de CIA gerekruteerd wordt om een verrader in Washington te vinden.

Video's van "Red Sparrow"

VOD

Laden en bekijken Red Sparrow met VOD.

Fotogalerij "Red Sparrow" (7)

Red Sparrow - Foto 1 Red Sparrow - Foto 2 Red Sparrow - Foto 3 Red Sparrow - Foto 4 +2Red Sparrow - Foto 5 Red Sparrow - Foto 6 Red Sparrow - Foto 7

Mening van de pers

Mening van bloggers

Mening van de toeschouwers

 • Goede, spannende film met verrassend einde.
  Spannend, met verrassend einde.

 • Ingewikkeld plot
  De film laat je niet los en sleept je mee van de ene scène naar de andere. Hoe iemand in een dwingende, onderdanige houding kan gedwongen worden en een speelbal wordt van machtsspelletjes - waarin men tot alles in staat wordt - wordt overtuigend door de film aangetoond. Het verzet tegen deze dictatuur overtuigt niet helemaal. In volle #metoo# sfeer maakt de film maar al te duidelijk hoe vrouwen in een sfeer van afdreigingen gedwongen kunnen worden tot de meest affreuze vernederingen en zelfs bereid zijn martelingen uit te voeren. De vaak uiterst brutale geweldscènes zijn in die zin misschien niet overdreven want spelen zich in deze omstandigheden van brute manipulatie - ook nu nog - steeds af (vluchtelingen, prostitutie, moderne slavernij) . Wat me wel stoort is de setting waarbij Rusland als de boze, cynische en ethiekloze maatschappij wordt neergezet en het Westen als de 'goede' wereld waar moraal en zin voor orde en netheid nog wel gelden. Dat is weer zo gekleurd en doorzichtig... Je moet er wel goed je aandacht bij houden want de plotwendingen gaan zo snel dat de deductie ervan soms te laat komt om de film in al zijn facetten nog te bevatten. Zeker naar het einde toe. De karaktertekening van de betreffende personages is vrij vlak, steriel zelfs... Alle diepgang wordt opgeofferd aan het verhaal. Nu wordt Matthias Schoenaerts steeds weer opgehemeld... Het blijft toch een vlakke bedoening hoe deze man acteert, hoor. Jennifer Lawrence acteert wel op niveau maar ook hier had ik graag wat meer diepgang beleefd en waarom moet ze er steeds als een hoer uitzien... ? Kan het niet wat subtieler en levensechter, wat meer zou aansluiten bij de werkelijkheid.

 • Beste film in tijden
  Spannend tot de laatste minuut, origineel, knappe acteerprestaties

 • Meer commentaren weergeven...
 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  "Red Sparrow" is geselecteerd in...

  Andere films nu in de bioscoop...

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden