Infos

Geregisseerd door : Frederick Wiseman
Speelduur: 167 minuten
Land : Verenigde Staten (1975)

 Synopsis

In het kader van zijn observatiewerk en zijn kritiek op de Amerikaanse instellingen, filmt Frederick Wiseman in 1974 het dagelijkse leven in een Social Welfare Center in New York. Gedurende verschillende maanden, woont hij als stille getuige de discussies bij tussen de werknemers en de gebruikers. Ze worden van de éne dienst naar de andere gestuurd, steeds verplicht zich te verantwoorden en een rol op te voeren om te kunnen genieten van hun uitkering. Honderden mensen, wanhopig en verontwaardigd, maar steeds waardig, onderwerpen zich gedurende twee en een halfuur aan de camera van de meester van de "directe" cinema. De conversaties, integraal gereconstrueerd, zonder commentaar, doen de kijker letterlijk in het vreselijke aquarium van de sociale werkelijkheid duiken waar arme stumperds stranden in de netten van een overbelaste en machteloze administratie. Nee, dit is geen samenvatting van een futuristische en visionaire B-serie. Dit speelt zich af in de Verenigde Staten in 1975.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: