Infos

Geregisseerd door : Nick Park
In de zalen vanaf: 19 oktober 2005
Speelduur: 94 minuten
Genre: Animatie Film
Land : Engeland (2005)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Kaasliefhebber Wallace en zijn trouwe hond Gromit spelen de sterren van de hemel in hun allereerste speelfilm. Wallace en Gromit zijn dat bijzondere claymation-duo uit de stal van productiebedrijf Aardman, dat voor twee korte films met Wallace en Gromit al een Oscar heeft gekregen. Claymation is vergelijkbaar met klassieke animatie, maar bij claymation worden de personages van zachte klei gemaakt en beeldje voor beeldje opgenomen.  
 
In Wallace & Gromit wordt de jaarlijkse groentewedstrijd bedreigd door konijnen. Konijnen zijn tenslotte gek op groentes, en ze komen natuurlijk gretig af op de schitterende courgettes, pompoenen, komkommers, bloemkolen en watermeloenen die meedingen in de competitie. Gelukkig hebben Wallace en Gromit daar iets op gevonden. Zij hebben een waarschuwingssysteem opgezet dat de volkstuinen en kassen van de deelnemers aan de wedstrijd prima beschermd. Totdat... Totdat er plotseling een gigantisch, verbluffend vraatzuchtig konijn komt opdagen, waar zelfs Wallace en Gromit geen antwoord op hebben. Of misschien toch?  
 
Barones Tottington organiseert de jaarlijkse groentewedstrijd en ziet haar familietraditie bedreigd worden. Al eeuwen organiseert de familie deze belangrijke groentewedstrijd, en nu zou die door zo'n akelig reuzenkonijn opeens niet meer doorgaan? Absoluut geen sprake van! Wallace en Gromit worden door barones Tottington geëngageerd om de bedreiging op humane wijze uit te schakelen, maar de gemene Victor Quartermaine (die met de barones wil trouwen vanwege haar fortuin) is iets geheel anders van plan...

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit"

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: