Infos

Geregisseerd door : Luc Moullet
Speelduur: 100 minuten
Land : Frankrijk (1971)

 Synopsis

Na erin geslaagd te zijn in zijn eentje de delegatie van de Wells Fargo te overvallen, heeft Billy heel wat moeite om zijn buit te vervoeren. Hij ontmoet Ann die is gevlucht voor de aanval van de Cherokee. Hier dus een western, een Franse weliswaar! In de hoofdrol, Jean-Pierre Léaud, een hallucinante Billy the Kid van een absolute ongehoorzaamheid. Aan zijn zijde: Rachel Kesterber, Jean Valmont, Bruno Kresoja. Als decor de Roubines, een massief in de woestijn van de Alpes-de-haute-Provence, waar de regisseur vandaan komt, dat hij zeer goed filmt. Een eerbetoon, "oneerbiedig en in het geheel niet serieus", aan westerns waarover Moullet veel geschreven heeft (kritieken in de "Cahiers du cinéma" van 1956 tot 1965). Als filmmaker in de marge, niet te klasseren, spreekt Moullet in zijn films van de absurditeit van de samenleving ("De komdie van het werk", 1987, "Oorsprong van een maaltijd", 1978, die de voedingsindustrie aan de kaak stelt, enzovoort.)  
Zijn films zijn zeldzaam, hij draait weinig en hij draait buitenissige films. Zeldzaam zijn ook degenen die ze hebben kunnen zien: de laatste, "De ongelukken van de D17" uit 2001, is niet uitgekomen in België. De Nova heeft er wel al enkele vertoond. "Een avontuur van Billy the Kid" was deel van het eerste programma. Wacht niet tot het volgende decennium om deze "ubueske" western te gaan bekijken!

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: