Infos

Geregisseerd door : Florent Sauze
In de zalen vanaf: 1 januari 2006
Speelduur: 52 minuten
Land : België (2006)

 Synopsis

Cheikh Sall is van gemengd Frans-Senegalese afkomst. Hij beoefent het rappen sinds hij heel jong is, en is lid van een groep body-percussie. Toen hij uitgenodigd werd om een schrijf- en stepcursus te geven op het "Gabao Hiphop Festival", was dat de gedroomde kans om terug te keren naar zijn geboorteland Gabon. Danzij de hiphop, de cultuur waarvoor hij op elfjarige leeftijd koos, legt hij de link tussen zijn Westerse en zijn Afrikaanse cultuur, tussen hemzelf en zijn wortels.  
De vertoning van deze documentaire is bijna een première, vers van de montagetafels van het AJC (Atelier Jeunes Cineastes) in Brussel. Het is ook de eerste lange film van Florent Sauze, een jonge Fransman die sedert enkele jaren in Brussel woont, en wiens eerste kortfilm "ça part de là" vertoond werd op de vorige editie van Urban Stories. En omdat hij toch net in de buurt is, komt hij langs om ons te vertellen over zijn Afrikaanse ontmoetingen.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: