Infos

Geregisseerd door : Michael Winterbottom & Mat Whitecross
In de zalen vanaf: 7 juni 2006
Speelduur: 95 minuten
Genre: Drama
Land : Engeland (2005)
Originele taal: Engels

 Synopsis

September 2001. Na een bezoek aan Pakistan komt Asif Iqbal's moeder terug aan in Tripton, Engeland. Ze heeft een bruid voor haar zoon gevonden in een dorpje niet ver van Faisalabad. Enkele dagen later gaat Asif naar de Punjab om zijn toekomstige te ontmoeten. Asif belt zijn vrienden Ruhel, Shafiq en Monir op in Engeland. Hij wil hen uitnodigen voor het huwelijk. Bovendien heeft hij een getuige nodig. De vier vrienden ontmoeten elkaar tenslotte in Karachi. Samen met de Pakistaanse neef van Shafiq gaan ze een moskee binnen. Ze worden door de Imam aangespoord naar Afghanistan te gaan om er de mensen te helpen. Het is een goedkope busreis naar Afghanistan en het avontuur zegt hen wel wat. Na een uitputtende reis komen de vrienden 's nachts aan in Kandahar. Het is de nacht van de eerste Amerikaanse bombardementen op Afghanistan. De VS is zijn offensief tegen de Taliban begonnen na de gebeurtenissen van 11 september. De vier mannen zetten hun reis verder naar Kaboel. Maar ze worden ziek en kunnen niet verder reizen. Voldoende op krachten, vertrekken ze uit Kaboel en hopen terug naar Pakistan te kunnen keren. Maar ze raken steeds dieper in het oorlogsgebied verstrikt en worden tenslotte gearresteerd. Na weken gevangschap worden de vier mannen overgevlogen naar Guantanamo, de Amerikaanse basis op Cuba. Ze worden er gevangengenomen op verdenking van banden met Mohammed Atta en Osama Bin Laden. Hoewel al snel blijkt dat hier niets van aan is, duurt het toch twee jaar voor Shafiq, Asif en Ruhel terug naar Tripton kunnen keren. Tot op heden is er geen spoor van Monir, die ze in Afghanistan zijn kwijtgeraakt. De film maakt gebruik van archiefbeelden, interviews en gereconstrueerde scènes om het verhaal van hun "avontuur" in beeld te brengen.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: