Infos

Geregisseerd door : Hayao Miyazaki
In de zalen vanaf: 25 september 2002
Speelduur: 125 minuten
Genre: Animatie Film
Land : Japan (2001)

 Synopsis

Deze uitzonderlijke film is reeds vergeleken met 'Alice in Wonderland' en 'The Wizard of Oz' en bekijkt de wereld inderdaad vanuit dezelfde verwonderde blik. De veelgeprezen animatiefilmer Hayao Miyazaki had in Japan een enorme hit (groter dan 'Titanic') met deze rijk geschakeerde, voor een groot deel met de hand getekende animatiefilm, waarin het meisje Chihiro via een tunnel in het bos op een oud themapark stuit. Via een gids ontmoet ze de meest wonderlijke geesten die haar via metamorfoses de ware aard van de mensen om haar heen onthullen.  
Zelden zagen we zoveel verfijning in de sensibiliteit, zoveel manieren om uitdrukking te geven aan gevoelens. 'Spirited Away' herinnert ons eraan dat de cinema een moment van magie kan zijn, of dat poëzie helemaal niet vervelend is vanaf het moment dat ze met hart en ziel wordt gebracht. 
Hayao Miyazaki bewijst dat animatiefilms een absolute aanrader zijn voor zowel de volwassenen, als de kinderen.

 Vertoningen

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Spirited Away: Sen and Chihiro"

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: