Infos

Engelse titel : Retribution
Geregisseerd door : Kiyoshi Kurosawa
Speelduur: 103 minuten
Land : Japan (2006)

 Synopsis

De politieofficier Yoshioka (Kôji Yakusho, acteur in bijna alle films van Kurosawa), doet een onderzoek naar de moord op een mooie onbekende vrouw die verdronken werd teruggevonden. Hoewel ze ver van de zee werd teruggevonden, waren haar longen doordrenkt met zout water. Alle aanwijzingen die de politie vindt wijzen naar één persoon, namelijk de politieofficier zélf. Dit is natuurlijk erg verontrustend, want alles wijst erop dat deze moord de voorloper zou zijn van een hele serie moorden. Alle gevolgde pistes lopen zo fout, dat zowel onderzoekers als de toeschouwers niet meer weten wie ze moeten volgen. Yoshiaka besluit uiteindelijk een psycholoog te zien om wat orde te brengen in zijn benevelde geheugen. De ontknoping zal ongetwijfeld komen van de dolende geest van het eerste slachtoffer. 
Na enkele wat minder geslaagde probeersels, vindt Kurosawa dit keer zijn meesterschap terug met deze film die klassieke thema's van zijn filmografie behandelt. Hij slaagt er in om sfeerbeelden te creëren die even mooi en ontroerend als schrikwekkend zijn! Een must voor de fans van Kurosawa en de liefhebbers van Japanse horrorfilms.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: