Infos

Geregisseerd door : Bart Van Dijck & Patrik Oosterlynck
Speelduur: 84 minuten
Land : België (2004)

 Synopsis

Mzansi is Zoeloe voor "Zuiden". Kunstenaar / regisseur Bart Van Dijck ging samen met collega-ontdekkingsreiziger Patrik Oosterlynck naar Zuid-Afrika waar hij de diverse subculturen en duistere kanten ervan verkende. Hun trip gaat langs de verschillende wijken en townships van "Gangsters Paradise" Johannesburg om te eindigen in de oude smeltkroes Capetown aan de voet van de mysterieuze Tafelberg. Onderweg passeren ze het petrochemische landschap van Sasolburg, Durban, het provinciale badstadje East London en de Nelson Mandela Township in de schaduw van het mondaine Port Alfred. 
Piepjonge Pantsula-dansers, een black metal fan van twijfelachtig allooi, levensgevaarlijke cartuners, enthousiaste townshipgolfspelers en bruingebronsde surfers schetsen een verrassend beeld van het hedendaagse Zuid-Afrika na tien jaar democratie. Euforie, wanhoop, angst en hoop wisselen elkaar af. Carspinning, streetparties, politieraids, rituele slachtingen, illegale dragraces en meer zijn de ingrediënten van deze bevreemdende cocktail. Bart en Patrik bekijken het en registreren alles, onbevooroordeeld, onvermoeibare en nieuwsgierige reizigers als ze zijn.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: