Infos

Geregisseerd door : Ning Hao
In de zalen vanaf: 11 oktober 2006
Speelduur: 102 minuten
Land : China (2005)

 Synopsis

Bilike heeft nog nooit een pingpongballetje gezien. Hij en zijn familie wonen in de verste uithoek van de uitgestrekte Mongoolse steppe, zonder elektriciteit of stromend water. Het prachtige landschap is er nauwelijks veranderd sinds Genghis Kahn er in de 13e eeuw koning was. Maar zelfs in dit verlaten gebied kan het leven spannend zijn voor een jonge kerel. Het kleinste detail is een hele gebeurtenis voor de nieuwsgierige Bilike en zijn beste vrienden Erguotou en Dawa. 
Het mysterie van het kleine, witte balletje dat in de beek drijft, leidt tot vele vragen over de wereld waarin ze leven. De grootmoeder van Bilike zegt dat het balletje een glanzende parel is die uit de hemel gevallen is. Maar de jongens beginnen te twijfelen nadat ze een nacht buiten hebben gewacht tot het balletje zou oplichten. Dus besluiten ze naar een ver klooster te trekken om de wijze lama's om raad te vragen. Maar ook dit is tevergeefse moeite. Wanneer ze echter naar het nieuwe televisietoestel kijken van Dawa's vader, zien de jongens voor het eerst pingpong en ontdekken ze dat hun balletje 'het nationale balletje van China' is. Zonder te beseffen hoe ver Beijing wel is, zijn de jongens vastbesloten het balletje terug te brengen naar de Chinese hoofdstad...

 Casting

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: