Infos

Geregisseerd door : André Téchiné
In de zalen vanaf: 28 maart 2007
Speelduur: 112 minuten
Genre: Drama
Land : Frankrijk (2006)
Originele taal: Frans

 Synopsis

De twintigjarige Manu (Johan Libéreau) verhuist naar Parijs om er werk te zoeken en trekt voorlopig in bij zijn zus Julie (Julie Depardieu) op een klein hotelkamertje. Julie is bezeten door muziek en volgt een opleiding tot operazangeres. Ze is niet erg opgezet met de komst van haar broer.  
 
Manu gaat 's avonds vaak op stap. Zo leert hij Adrien (Michel Blanc) - een vijftigjarige, homoseksuele arts - kennen. Er groeit een vriendschap tussen de twee en Adrien laat Manu kennismaken met de levensstijl van zijn milieu. Tijdens een boottochtje stelt Adrien Manu voor aan Mehdi (Sammy Bouajila), een Maghrebijns politieagent, en zijn vrouw Sarah (Emmanuelle Béart), een schrijfster. Het geluk van dit jonge koppel wordt compleet door de geboorte van hun kind. Dit blijkt echter maar schijn. Voor Mehdi leidt de onrust van het vaderschap tot uitspattingen op zijn werk en in zijn seksleven. Sarah van haar kant wil niet dat het moederschap haar vrouwelijkheid ondermijnt. Door een gebrek aan moederliefde stort ze zich op haar werk, maar wordt geconfronteerd met een writers block.  
 
Zonder het te beseffen dringt Manu binnen in het gevoelsleven van zijn zingende zus, de extravagante dokter en het stel jonggehuwden en maakt in elk van hen hun diepste verlangens los...

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: