Infos

Engelse titel : A Gang Story
Geregisseerd door : Olivier Marchal
In de zalen vanaf: 30 november 2011
Speelduur: 102 minuten
Genre: Actie
Land : Frankrijk (2011)
Originele taal: Frans

 Synopsis

Opwindende bewerking van de autobiografische roman van Edmond Vidal, die je onderdompelt in de wereld van de Bende van Lyon. Al van tijdens zijn jeugd, die hij in totale armoede doorbracht in een zigeunerkamp, heeft Edmond Vidal, alias Momon, onthouden wat échte familiewaarden zijn ; loyaliteit zonder grenzen, en trots over zijn afkomst. Vooral zijn band met Serge Suttel, zijn jeugdvriend met wie hij de gevangenis invloog na een ordinaire kersendiefstal, is goed bewaard gebleven. Samen waagden ze de sprong naar de Grote Misdaad, en stonden ze aan de wieg van de Bende van Lyon, wat van hen de meest notoire gangsters uit het begin van de jaren '70 maakte.

 VOD

Bekijk Les Lyonnais via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: