Infos

Land : Nederland (2005)

 Synopsis

In 1979 leert Willem Hendrik van de Sande Bakhuyzen aan de academie van Maastricht de acteurs Pierre Bokma, Peter Blok en Gijs Scholten van Aschat kennen. Ze zouden later meespelen in een aantal van zijn films. Hij valt er ook voor de charme van de schrijfster Maria Goos, met wie hij verschillende keren zal samenwerken.  
Na zijn studies (hij studeerde ook rechten) maakt hij een aantal cabaretshows en kinderprogramma's en speelt hij mee in twee films. Uiteindelijk begint hij een carrière als regisseur, iets wat hij altijd al heeft willen doen.  
Voor het theater maakt hij een bewerking van Festen, het meesterwerk van Thomas Vinterberg. Met Maria Goos als scenariste realiseert hij onder ander de televisieserie Oud Geld en twee langspeelfilms: Familie en Cloaca, een film uit 2003 waar hij zowel bij het grote publiek als bij de critici succes oogst. Bij de voorbereidingen van Leef! wordt hij zwaar ziek: hij heeft kanker. De ziekte heeft niet alleen een impact op zijn uiterlijk maar ook op zijn bezorgdheden. Zijn werk wordt bijna een race tegen de klok. Hij maakt het project af, maar het succes van Leef! op het Nederlandse filmfestival zal hij helaas niet meer meemaken: hij sterft op 25 september 2005, twee dagen voor de première.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: