Infos

Geregisseerd door : Philippe Garrel
Speelduur: 105 minuten

 Synopsis

De Christus, de Maagd, de zee. Garrel baseert zich op een metaforisch christendom om stilte en isolement te tonen; thema's die hem zeker na de ontvlamming van mei 68 nauw aan het hart liggen. Na de desillusie van de aspirant revolutionairen, nadat iedereen het normale leven en het werk hervatte, en al het mogelijk deed om repressie te vermijden, wat rest er dan? Liefde, drugs en heel wat herinneringen. Een zwangere maagd in minirok, de moeder van de zwarte Christus en de aantrekkelijke hoer worden vertolkt door Zouzou, undergroundicoon , mannequin en actrice uit de jaren 60 en 70; de werkloze Christus met reddersopdracht door Pierre Clementi, eveneens zo'n rebels figuur. Garrel navigeert tussen Nouvelle Vague en experimenteel, waar melancholie zeer intens is, waar existentialisme bijtend is, en elk gezicht een overbelicht icoon. De geluidsband van deze rock 'n roll-cultfilm werd gecomponeerd door, hoe kan het ook anders, Nico.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: