Infos

Speelduur: 100 minuten
Land : Frankrijk (1978)

 Synopsis

In een reeks van lange shots, zonder knipwerk noch commentaar, vertellen twaalf Franse "captains of industry" (L'Oréal, IBM, Darty, Waterman, Elf Aquitaine, Club Méditerranée, Saint Gobain...) over macht, hiërarchie, stakingen, zelfbeheer. Ze hebben het over hun relatie met de werknemers en de vakbonden. Ze definiëren hun verhouding tot de staat en ze rechtvaardigen hun eigen economische macht. Ze stellen trouwens zelf de titels "De bedrijfsleiders" of "The Winners" voor. Dankzij hun oplettende oor en scherpe blik slagen de twee regisseurs erin om subtiel kritiek te leveren op deze patroons waarvan de dubbelzinnigheid gedurende de film alsmaar meer naar voren komt. 
"La voix de son maître" is de eerste film van Nicolas Philibert en Gérard Mordilat en werd gedurende verscheidene jaren verboden door de ondervraagde bedrijfsleiders.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: