Infos

Geregisseerd door : Luc Moullet
Speelduur: 90 minuten

 Synopsis

La comédie du travail", een ongerijmde, demente mini fabel op het thema "werkzoekenden", schetst de parallelle portretten van een professionele dopper die vastberaden is niks te doen en een obsessief promotor van "werk ten allen prijze". We ontmoeten er tevens: een soortement Moeder Theresa Van Den Dop die alles in het werk stelt een job te bezorgen aan hen die er geen willen. In Frankrijk kwam alleen Luc Moullet in aanmerking om met een onderwerp als werkloosheid zo'n film te maken. Moullet is afkomstig uit de Nouvele Vague; hij is koddig ex-criticus van Cahiers du Cinéma en droogkomisch cineast, gespecialiseerd in sarcasme en bijtende spot. Op 25 jaar tijd knutselde hij 6 gagfilms in elkaar, op de grens van subversief en ongepast. "La comédie du travail" ligt in de lijn van "Une aventure de Billy the Kid" en "Anatomie d'un repas" ­ en is nogmaals een essay in zwarte dwaasheid. De regisseur betreurt slechts één ding: "Als motto voor mijn film had ik de volgende uitspraak van een bekend humorist willen gebruiken: "De mens is niet gemaakt om te werken; het bewijs: werk maakt hem moe".

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: