Infos

Synopsis

KINGDOM OF HEAVEN is een monumentaal epos over tolerantie, eer en menselijkheid. Het verhaal, met Orlando Bloom in de hoofdrol, speelt zich af ten tijde van de turbulente, emotioneel geladen Kruistochten, die mee vorm gaven aan onze moderne wereld. Deze film van de hand van meester-regisseur Ridley Scott vertelt het verhaal van Balian, een gewetensvol man van gewone komaf die geridderd wordt en een tocht aanvat op zoek naar vrede en een betere wereld.  
 
De film begint bij Balian (Orlando Bloom), een jonge Franse smid, die rouwt om het verlies van zijn vrouw en zijn jonge zoon. Hij krijgt bezoek van Godfrey of Ibelin (Liam Neeson) - een baron tot de koning van Jerusalem, zeer vastberaden is om vrede in het Beloofde Land te behouden - die op zoek is naar de rouwende Balian, zijn buitenechtelijke zoon.  
 
Balian verdringt zijn verdriet en vergezelt Godfrey op zijn heilige missie. Wanneer zijn vader voortijdig overlijdt, erft Balian grond en een eigen titel in Jeruzalem, een stad waarin Christenen, Moslims en Joden vreedzaam samengeleefd hebben gedurende de korte wapenstilstand tussen de 2e en 3e Kruistocht. We schrijven 1186. 
 
In Jeruzalem wordt Balian verliefd op de mysterieuze zus van de koning, princes Sibylla (Eva Green) en zal Balian uitgroeien tot een van de meest eervolle en heldhaftigste ridders, die zijn volk moet beschermen tegen overweldigende krachten.

Video's van "Kingdom of Heaven"

VOD

Laden en bekijken Kingdom of Heaven met VOD.

Fotogalerij "Kingdom of Heaven" (9)

Kingdom of Heaven - Foto 1 Kingdom of Heaven - Foto 2 Kingdom of Heaven - Foto 3 Kingdom of Heaven - Foto 4 +4Kingdom of Heaven - Foto 5 Kingdom of Heaven - Foto 6 Kingdom of Heaven - Foto 7 Kingdom of Heaven - Foto 8 Kingdom of Heaven - Foto 9

Mening van de toeschouwers

 • 9 op 10 om geen 10 te zeggen
  Een must voor de liefhebbers van historische films om het in een woord te zeggen GEWELDIG

 • Muug
  Vette film! Eindelijk nog is ne goeie film sé.

 • Prachtig!
  Mooi film zeker gezien hebben prachtige reproductie 1 woord magisch

 • Meer commentaren weergeven...
 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  Andere films nu in de bioscoop...

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden