Infos

Geregisseerd door : Peter Mettler
Speelduur: 180 minuten
Land : Canada, Zwitserland (2003)

 Synopsis

Als je aan Peter Mettler vraagt tot welk genre hij deze film rekent, krijg je te horen: "Één van de doelstellingen van deze film is precies het doorbreken van kunstmatige indelingen. Het publiek wordt er als het ware toe aangezet om een reis te maken, om actief deel te nemen aan het zingevingproces. [...] Bijgevolg spreekt de film vooral ontvankelijke kijkers aan die zelf oplossingen weten te bedenken."  
Deze reis voert ons o.a. door Canada, Zwitserland en India. De ervaringen en situaties die we mee-maken behoeven geen enkele toelichting. De camera wordt haast muzikaal gehanteerd. Albert Hofmann, de uitvinder van LSD, geeft een beschrijving van de onbevangen indrukken uit onze kindertijd. Het is dat soort indrukken waarnaar deze filmreis op zoek gaat. Met een boutade kan men dus stellen: een film over de mensen die ernaar kijken.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: