Infos

Engelse titel : Festival Express
Geregisseerd door : Bob Smeaton
In de zalen vanaf: 1 januari 2003
Speelduur: 90 minuten
Genre: Documentaire
Land : Engeland, Nederland (2003)

 Synopsis

Ga backstage op één van de meest legendarische festivals uit de muziekgeschiedenis. In de zomer van 1970 werden in het zog van Woodstock steeds meer openlucht festivals opgericht. Festival Express wou de muziek naar de mensen brengen. Vijf dagen lang reisden, leefden en feesten Janis Joplin, The Band, The Grateful Dead, Buddy Guy, The Flying Burrito Bros en vele anderen met elkaar én met een filmploeg in een afgehuurde trein. Onderweg stopten ze voor concerten, in onder meer Toronto, Winnipeg en Calgary. Festival Express kan wel eens de grootste en zeker de langste 'non-stop rock n' roll party' aller tijden zijn geweest. Het opzet van de Festival Express, door Rolling Stone Magazine schimpend "The Million Dollar Bash" genoemd, was in te spelen op de schreeuw om meerdaagse muziekfestivals die bol stonden van muzikaal talent. Het feit dat het festival per trein het land zou doorkruisen, sprak de muzikanten zo aan dat sommigen voor gages zwaar ver beneden hun normale tarief gingen om toch maar meer aan boord te kunnen van deze magische trein. Voor de musici was dit het feest der feesten, de "party to end all parties". Voor de muzikanten was de tour één grote trip van sex, drugs & rock'n'roll zoals het talrijke beeldmateriaal laat zien. Janis Joplin zou stierf enkele maanden later aan een overdosis.

 VOD

Bekijk Festival Express via video on demand/streaming.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: