Infos

Geregisseerd door : Jan Svankmajer
Speelduur: 95 minuten
Land : Tchecoslovakije (1994)

 Synopsis

De tweede langspeelfilm van Svankmajer is een bewerking van de mythe van Faust. Zijn kracht bestaat erin om gedurende de hele film een ongelofelijk absurd argument geloofwaardig te maken. De werkelijkheid krijgt een "fantastische" dimensie waardoor je op elk moment van de film op het puntje van je stoel blijft zitten. 
Een gewone stedeling betreedt een marionettentheater. Twee personages met een mysterieus gelaat, gelijkend op die van de Cerberus (een soort van hellehond), sporen hem aan om een andere wereld binnen te gaan. Door de vermomming van Faust aan te nemen, wordt de man als het ware acteur van zijn eigen leven en neemt hij deel aan een bizar spektakel. Een ommezwaai in zijn tot nu toe treurige bestaan! 
Een indrukwekkende film die je op verschillende niveaus kan bekijken. Hij bezorgt je een voortdurend benauwend en angstig gevoel en bekruipt je met een onophoudelijke onrust. De film is voorzien van een subtiele vorm van horror die voortkomt uit de ijzige en verstikkende stiltes, zonder terug te grijpen op expliciete gore scènes. 
Svankmajer beheerst de kunst om het publiek een unieke ervaring te geven: het lijkt wel of je in de hel bent beland en je de duivel ontmoet, ten minste zolang de film duurt...

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: