Infos

 • Dogman
 • 1 augustus 2018
 • 102 minuten
 • Italië, Frankrijk (2018)

Synopsis

Marcello baat een hondentrimsalon uit in een desolate buitenwijk. Hij is een discrete man die door iedereen wordt geapprecieerd. De rust wordt verstoord wanneer zijn vriend Simoncino, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt andermaal terroriseert. De goedgelovige Marcello laat zich buiten zijn wil om meeslepen in een spiraal van geweld. Maar verraden en hulpeloos zal hij van zich afbijten.

Video's van "Dogman"

Vertoningen van "Dogman"

Fotogalerij "Dogman" (5)

Dogman - Foto 1 Dogman - Foto 2 Dogman - Foto 3 Dogman - Foto 4 Dogman - Foto 5

Mening van de pers

Filmmagie
Acteur Marcello Fonte over Dogman
De intense misdaadfilm van Garrone is een pracht van een metafoor voor een verdwijnend Italië waar iedereen nog respect had voor de ander. Eerder figureerde Fonte onder meer in Gangs of New York van Martin Scorsese en Corpo celeste van Alice Rohrwacher. Verder lezen
Review: Filmmaker Garrone mixt in , vaag geïnspireerd op een fait divers uit 1988, de thema's van twee van zijn beste films met elkaar: L’imbalsamatore (2002) en Gomorra (2008)
Het brutale realisme, de elegante, sfeervolle maar sombere fotografie en de unieke locatie – de uitzichtloosheid van het platteland in het zuiden van Italië – leunen veeleer aan bij de Italiaanse volksfilm (niet zelden met tragische afloop) én bij de sociale fabel: mensen hebben het niet breed, maar kunnen hun geluk niet op met dank aan familie en vrienden. Verder lezen

Mening van de toeschouwers


 • Vanaf de start al duidelijk hoe de film verloopt, weinig verrassing, meer van hetzelfde.


 • De film vertelt ons hoe een de kleine man door pesterijen en gruwel kan veranderen in een gevaarlijk mannetje. De maat is vol, een druppel teveel. 
  Regisseur Garrone situeert het hele gebeuren in een troosteloos badstadje in Italië. Een stadje waar de zon afwezig is en waar de mensen vertoeven in een onaangename omgeving. 
  je wordt er niet vrolijk van maar je kijkt wel naar een film!


 • Hondenverzorger, gangster en de buren. Dogman is een Italiaans-Franse misdaad/biografische drama film geregisseerd door Matteo Garrone. 
  De film vertelt het waargebeurde verhaal over een moordzaak in de jaren 1980 die aanzien wordt als een van de meest gruwelijke moordzaken in Italië sinds de Tweede Wereldoorlog. De kleine en vriendelijke hondenverzorger Marcello wordt regelmatig in elkaar geslagen door de brute crimineel en voormalig bokser Simoncino. Hij zint op wraak en weet de gangster via een list in een hondenkooi op te sluiten. Daar vermoordt hij de gangster na hem urenlang gefolterd te hebben.

 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  Andere films nu in de bioscoop...

  Niet Schieten - Drama

  Niet Schieten

  Drama 
  Rafiki - Drama

  Rafiki

  Drama 
  Ramen Shop - Drama

  Ramen Shop

  Drama 

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden