Infos

Geregisseerd door : Elia Suleiman
In de zalen vanaf: 23 oktober 2002
Speelduur: 92 minuten
Genre: Drama
Land : Palestinië (2001)
Originele taal: Arabisch

 Synopsis

Jeruzalem raakt, onder een sluier van banale normaliteit, in de greep van de waanzin. Wanneer voor zijn onderneming het faillissement dreigt, probeert een man zijn lot in eigen handen te nemen en de vicieuze cirkel van kleine rellen te doorbreken. Hij slaagt er enkel in zichzelf ten gronde te brengen. De man is de vader van E.S. Intussen, ontluikt de liefde tussen een Palestijnse man uit Jeruzalem en een Palestijnse vrouw uit Ramallah. De man, E.S., beweegt zich tussen zijn zieke vader en zijn geliefde, en probeert op die manier beiden in leven te houden. De politieke situatie brengt een einde aan de bewegingsvrijheid van de vrouw, wanneer een militaire controlepost tussen de twee steden in wordt opgebouwd. Verboden de controlepost te passeren, worden de geliefden verplicht hun ontmoetingen op een verlaten parking naast de controlepost te hebben. Door de onmogelijkheid om aan de realiteit van de bezetting te ontsnappen, zal het verlangen naar elkaar geweldadige repercussies met zich meebrengen. Hun gebroken harten nemen wraak in hun eigen fantasie, wat zich tegen alle verwachtingen in, zal uiten in verbluffende heldendaden.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: