Infos

Geregisseerd door : Jannik Hastrup
In de zalen vanaf: 22 februari 2006
Speelduur: 80 minuten
Genre: Animatie Film
Land : Denemarken (2005)
Originele taal: Deens

 Synopsis

In dit derde avontuur over het poppenmeisje Cirkelientje, zien we hoe ze een reis maakt naar Turkije. Ze ontmoet een Turkse familie en ziet hoe twee broers hun zusje Öslem plagen. 
Öslem heeft er genoeg van en loopt weg. Ze komt 'vermomd' als Ali op een boot terecht waar ook Ingolf, Frederik en Victor op zitten. Deze drie muizenvriendjes van Cirkelientje hadden geen zin om thuis te blijven en besloten om haar achterna te reizen! Zij ontmoeten grootvader muis in zijn kajuit, die niet erg gesteld is op het gezelschap van de lawaaierige muizen. Voor ze het beseffen belanden de vier muizen in allerlei avonturen: op de vlucht voor de kat aan boord, op zoek naar lekkere kaas... 
Ondertussen zijn de ouders van Öslem ongerust en gaan ze op zoek naar hun dochtertje. Cirkelientje besluit hen te helpen. 
 
Deze derde film is vergelijkbaar met de vorige twee Cirkelientjefilms van Jannik Hastrup (uit 1998 en 2000): mooie, poëtische aquareltekeningen; vrolijke muziek; karaktervolle figuren en hun kleine en grote avonturen. 
Hastrup slaagt er telkens weer in om een groot avontuur op kindermaat te vertellen.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: