Infos

Geregisseerd door : Paul Greengrass
In de zalen vanaf: 29 januari 2003
Speelduur: 107 minuten
Land : Engeland, Ierland (2002)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Zondag 30 januari 1972 in het Noord-Ierse Londonderry. Ivan Cooper, de protestantse voorvechter van gelijke rechten voor katholieken en protestanten, wil een vreedzame optocht leiden. Cooper en de betogers hopen zo hun ongenoegen te uiten over een Britse wet die opsluiting zonder vorm van proces toelaat. De Unionisten en het Britse leger willen de mars echter geen kans geven. De para's krijgen de opdracht om massaal arrestaties te verrichten en openen het vuur op ongewapende betogers. De (gedeelde) Gouden Beer van de Berlinale 2002 is een geloofwaardige en knappe reconstructie van de belangrijkste gebeurtenissen op Bloody Sunday: in hyperrealistische docu-stijl, met stijl en emotie gefilmd, schitterend in beeld gebracht (let vooral op de fotografie), apart scenario. Regisseur Greengrass koos bovendien de zijde van de vredesactivisten. Dat maakt de film zinniger, interessanter, complexer. Indrukwekkende portret.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: