Infos

Originele titel : Over the Hedge
Geregisseerd door : Tim Johnson
In de zalen vanaf: 19 juli 2006
Speelduur: 85 minuten
Genre: Animatie Film
Land : Verenigde Staten (2005)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Als oplichter R.J. de Wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedsel van Vincent de Beer, redt hij zich uit de situatie door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen een week een nieuwe lading voedsel regelen. Intussen ontwaakt een groep dieren van hun winterslaap en komt erachter dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos! Hun voorzichtige en neurotische leider, de gevoelige schildpad Verne, gaat op onderzoek uit en schrikt enorm van de tuinsproeiers, insectenvangers en enge auto's. De eerste reactie van Verne is om in zijn schulp te kruipen en nooit meer 'over de heg' te gaan. 
 
Dan komt R.J. deze groep onschuldige dieren tegen. Hij ziet meteen een oplossing voor zijn probleem en overtuigt hen ervan dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken! En die tuinsproeiers, dat zijn toch net de fonteinen van het Bellagio Hotel in Vegas? Nadat de dieren onder leiding van R.J. op koekjesjacht zijn geweest, zijn ze overtuigd. Verne blijft echter twijfelen, ook aan zijn leiderschap. Langzaam worden hij en R.J. toch vriendjes en leren ze met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan en deze uit te buiten.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Beesten bij de buren"

Over the Hedge - Bespreking
Bespreking

Over the Hedge

De beestjes teren weer welig deze zomer in de bioscoop, en dat hebben we opnieuw te danken aan de DreamWorks-3D-animatiefabriek die na 'Shark Tale' en 'Madagascar' uitpakt met 'Over the Hedge'... Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: