Infos

Land : Israël (2004)

 Synopsis

Youssef kwam om in een zelfmoordaanslag in 2001. Ashraf werd neergeschoten door het Israëlische leger in 2002. Alla voerde het bevel over een leger verzetstrijders tot aan zijn dood in 2003. In de jaren tachtig waren deze mannen de veelbelovende kindacteurs van een theatergroep in het vluchtelingenkamp Jenine. De groep werd gesticht door de regisseur Juliano Mer Khamis en zijn moeder Arna, zelf afkomstig uit een zionistische familie maar getrouwd met een Palestijn. 
De repetities en de voorstellingen werden destijds gefilmd door Juliano Mer Khamis. In april 2002 keerde hij terug naar Jenine om te achterhalen wat er van de kinderen geworden was, welke keuzes ze hadden gemaakt en hoe ze hun weg vervolgd hadden.  
Het resultaat is een gewelddadige film zonder toegevingen, een beangstigend groepsportret over een verloren generatie Palestijnen, hiertoe veroordeeld door de Israëlische bezetting.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: