Infos

 Synopsis

Een intense weergave van stemmingswisselingen en de overweldigende invloed die het dagelijks leven kan hebben op de menselijke breekbaarheid. 
 
Het Canadese Anne at 13.000ft dropt de kijker middenin het leven van het emotioneel fragiele titelpersonage. Veel komen we niet te weten over het verleden van Anne, maar de bezorgdheid van haar moeder spreekt boekdelen wanneer ze merkt dat haar dochter lijkt te ontsporen. Anne is niet opgewassen tegen de verschillende stressfactoren in haar leven. Een belastende werkomgeving in een kinderdagverblijf, strubbelingen met collega's die twijfelen aan haar professionaliteit en prille liefdesperikelen leiden tot onaangepast gedrag. Na een eerste ervaring met skydiven tijdens het vrijgezellenfeest van haar beste vriendin, vindt Anne een nieuwe passie en broodnodige uitlaatklep. Toch lijkt haar honger naar de kick van het springen en de vrijheid die ze voelt in de lucht niet verenigbaar met haar leven op de grond. 
 
Kazik Radwanski creëerde met de lowbudgetfilm Anne at 13.000ft een eerlijk en ingetogen portret van een persoon die worstelt met zichzelf, zonder in melodrama te vervallen. Radwanski zit zijn hoofdpersonage dicht op de huid met schokkerige close-ups, die de relatie tussen de kijker en Anne nog intiemer maakt. 
 
Actrice Deragh Campbell brengt een verontrustend realistische performance van hoe ontregeld het leven is met een angststoornis. Campell slaagt erin de complexiteit van Annes gemoedstoestand te verpersoonlijken, zowel in haar kwetsbare als in haar grensoverschrijdende momenten. Haar vertolking lijkt bij wijlen te refereren aan Gena Rowlands performance in John Cassavetes' A Woman under the Influence, die ook stilistisch het close-up realisme van Anne at 13.000ft beïnvloedde. Radwanski's vormelijk experiment ontleent eveneens de onontkoombare camera van de broers Dardenne uit werken zoals Rosetta. 
 
ihkv Please Release Me. Een alternatieve release voor onverdiend onverdeelde films.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Civil War - Oorlogfilm
1
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...
Abigail - Horror, Thriller
2
17 april 2024

Abigail

Horror, Thriller Regie: Matt Bettinelli-Olpin & Tyler GillettDe jonge ballerina Abigail wordt door een groep personen ontvoerd en in een huis gevangen gehouden. Het meisje verbergt een gruwelijk geheim. Als vampier zijn haar ontvoerders misschien niet opgewassen en moeten ze zelf vechten voor hun leven.
Beestenboel aan boord - Animatie Film
4
17 april 2024

Beestenboel aan boord

Animatie Film Regie: Sergio MachadoDe film volgt twee muizen: Vini, een dichter met plankenkoorts en Tito, een getalenteerde en charmante gitarist. Wanneer de regen komt, mag van elke diersoort maar één mannetje en één vrouwtje mee op de ark van Noah. Met de hulp van een slimme kakkerlak en een beetje geluk, weten de twee muizen... Verder lezen...
Spy X Family Code White - Animatie Film
6
17 april 2024

Spy X Family Code White

Animatie Film Regie: Kazuhiro FuruhashiHij is een spion. Zij is een huurmoordenaar. Samen houden Loid en Yor hun dubbelleven voor zichzelf terwijl ze doen alsof ze het perfecte gezin zijn. Hun geadopteerde dochter Anya, een telepaat, kent echter hun beider spannende geheimen, zonder dat zij daar weet van hebben. Onder het mom dat hij... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: