Infos

Geregisseerd door : Andrei Tarkovsky
Speelduur: 186 minuten
Land : Rusland (1969)
Originele taal: Russisch

 Synopsis

Andrei Rublev is een iconen-schilder in het 14de-eeuwse Rusland. Het land is in chaos en er heerst overal armoede en hongersnood. Na het zien van de gruweldaden van de Tartaren legt de jonge schilder uit protest het penseel neer en weigert nog een woord uit te brengen. De ellende rondom hem ontneemt hem de zin om kunst te creëren. Jarenlang zwijgt hij, tot een opmerkelijk verhaal zijn wil tot spreken terug aanwakkert : een jongen redt zijn leven door te beweren dat hij een klok kan gieten - en komt tot de ontdekking dat hij het nog kan ook. Het blinde geloof van deze jongen in zichzelf vertedert Rublev en doet hem opnieuw geloven in de mensheid.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: