Infos

 • 7 Days in Entebbe
 • 30 mei 2018
 • 107 minuten
 • Engeland (2018)
 • Engels

Synopsis

De film gaat over de waargebeurde Operatie Entebbe, een antiterroristische gijzelaar-reddingsoperatie die in de nacht van 3 op 4 juli 1976 werd uitgevoerd in Oeganda op Entebbe International Airport. Het Israëlische defensieleger probeerde burgers te bevrijden uit een vliegtuig dat een week lang gekaapt werd door Duitse en Palestijnse terroristen. In totaal kwamen 56 mensen om, onder wie zeven kapers en de broer van de huidige Israëlische president Benjamin Netanyahu.

Video's van "7 Days in Entebbe"

Fotogalerij "7 Days in Entebbe" (8)

7 Days in Entebbe - Foto 1 7 Days in Entebbe - Foto 2 7 Days in Entebbe - Foto 3 7 Days in Entebbe - Foto 4 +37 Days in Entebbe - Foto 5 7 Days in Entebbe - Foto 6 7 Days in Entebbe - Foto 7 7 Days in Entebbe - Foto 8

Mening van de pers

Mening van de toeschouwers

 • Vierde film operatie Entebbe.
  -Entebbe (getiteld 7 Days in Entebbe in de U. S.) is een 2018 misdaad thriller film geregisseerd door José Padilha en geschreven door Gregory Burke. De film verteld opnieuw het verhaal van Operatie Entebbe, een 1976 tegen-terroristen gijzeling-redding operatie. De film stars Rosamund Pike en Daniel Brühl. ----- Entebbe is de vierde film te dramatiseren de evenementen van Operatie Entebbe, na de Amerikaanse TV films Victory at Entebbe (1976) en Raid on Entebbe (1977) en de Israëlitische film Operation Thunderbolt (1977) . Extra, de 2006 film The Last King of Scotland voegt de raid als een subplot, en de 1986 film The Delta Force portretteert een fictioneel anti-kaping operatie gemodelleerd in deels na Operatie Entebbe. ----- "7 Days in Entebbe heeft een waardig verhaal te vertellen, maar verliest zicht van zijn meest prangende elementen in een saaie dramatisatie van steevaste echte-leven evenementen. "----- “Gemengde of gemiddelde reviews”.

 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  Andere films nu in de bioscoop...

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden