De 5 allerbeste films van François Ozon

Het is hoog tijd om even terug te kijken op het rijke oeuvre van François Ozon ter ere van zijn nieuwe release Mon Crime én natuurlijk zijn grote rijkgevulde carrière. Want de Franse filmregisseur uit Parijs maakt geen twee keer dezelfde film.

Nu woensdag 15 maart verschijnt de nieuwste film van François Ozon, Mon Crime, in de Belgische bioscoopzalen.

Synopsis van Mon Crime:

In het Parijs van de jaren dertig wordt Madeleine Verdier, een jonge, knappe, berooide en ongetalenteerde actrice, beschuldigd van de moord op een beroemde producent. Met de hulp van haar beste vriendin Pauline, een jonge werkloze advocate, wordt ze vrijgesproken uit zelfverdediging. Een nieuw leven van roem en succes begint, totdat de waarheid aan het licht komt...

Kortom, het is hoog tijd om even terug te kijken op het rijke oeuvre van François Ozon ter ere van zijn nieuwe release Mon Crime én natuurlijk zijn grote rijkgevulde carrière. Want de Franse filmregisseur uit Parijs maakt geen twee keer dezelfde film.

In ieder van zijn films blijft de Franse regisseur en scenarioschrijver op zoek naar nieuwe genres waarin hij zijn humor en visuele nieuwigheden kan laten zien.

Zijn films worden gekenmerkt door esthetische schoonheid, scherpe satirische humor en een openhartige kijk op de menselijke seksualiteit.

Hierbij selecteerden wij onze 5 favoriete films van deze grootse, legendarische filmmaker:

 

 Meningen

 Onze andere lijstjes


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: