Mechelse stadsbioscoop opent op 8 oktober - Actueel Cinema

   - 

Op 8 oktober opent in Mechelen de nieuwe stadsbioscoop. Het gebouw dat jarenlang leeg stond, werd de afgelopen twee jaar omgebouwd tot knusse filmzalen en een horecazaak. Lumière zal de bioscoop uitbaten en voornamelijk hedendaagse films met focus op Vlaanderen en Europa brengen. 

De werken aan het leegstaande gebouw in de Frederik de Merodestraat startten in november 2019. Het gebouw uit 1883 deed lange tijd dienst als stadsfeestzaal en school maar werd in 2011 gesloten omwille van de aanwezigheid van asbest in het gebouw. Sindsdien werd een nieuwe bestemming gezocht. Met hulp van een erfgoedsubsidie van de Vlaamse overheid investeerden de stad Mechelen en uitbater Lumière in de renovatie en ombouw van het gebouw tot cinemacomplex. Er zijn drie zalen die elk zo'n 300 mensen kunnen verwelkomen. Daarnaast is er ook een horecazaak, waardoor de site omgedoopt wordt tot culturele ontmoetingsplaats.

De stadscinema wordt op 7 oktober feestelijk geopend, vanaf 8 oktober worden de eerste films voor het publiek gedraaid. Het filmprogramma is een boeiende mix van nieuwe films, avant-premières in aanwezigheid van de filmmakers, documentaires en gerestaureerde klassiekers. Meer info over de bioscoop en de programmatie via www.lumiere-mechelen.be (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: