"Lord of the Rings"-cast bundelt de krachten om J.R.R. Tolkiens voormalige huis op de kop te tikken - Actueel Cinema

   - 

Sir Ian McKellen, Martin Freeman en John Rhys-Davies zetten hun schouders onder Project Northmoor, een actie van auteur Julia Golding om J.R.R. Tolkiens voormalige huis in Oxford op te kopen. Bedoeling is om de plaats om te vormen tot "een literaire verzamelplaats die toekomstige generaties van schrijvers, artiesten en regisseurs kan inspireren". 

Auteur J.R.R. Tolkien is het brein achter onder meer de "The Lord of the Rings"-trilogie en de "The Hobbit"-trilogie. Tot op heden heeft de 'vader van de moderne fantasyliteratuur' echter nog geen eigen museum en daar wil auteur Julia Golding verandering in brengen. Met Project Northmoor wil ze 4,5 miljoen pond (net geen 5 miljoen euro) inzamelen om "Tolkiens werk te promoten en een breed gamma aan fantasy-auteurs en artiesten te laten samenkomen om te schrijven, leren en creëren door het fascinerende huis te bewaren voor de toekomstige generaties".

Sir Ian McKellen, die Gandalf vertolkte in de verhalen over Midden-aarde, zet samen met Martin Freeman (Bilbo Baggins in de "The Hobbit"-trilogie) en John Rhys-Davies (Gimli) zijn schouders onder het project. Op Twitter schreef McKellen dat "in tegenstelling tot andere auteurs van zijn allure, er nog geen centrum gewijd is aan J.R.R. Tolkien. Nog niet." Rhys-Davies verkondigde een gelijkaardige boodschap en verklaarde dat "de bedoeling is om Tolkiens huis om te vormen tot een literaire verzamelplaats die nieuwe generaties schrijvers, artiesten en regisseurs moet inspireren". (Belga / Belga)

© magicinfoto / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: