Hongarije bekritiseert George Clooney vanwege kritische opmerking over Orbán - Actueel Cinema

   - 

Hongarije pikt het niet dat George Clooney zich negatief uitlaat over de Hongaarse premier Viktor Orbán. De Oost-Europese natie verwijt de acteur dat hij "een erg beperkte kennis van de geschiedenis en politiek van het land" heeft. Clooney noemde Orbán een voorbeeld van "haat en woede" in de wereld. 

"We houden van de acteur George Clooney... maar zijn kennis van onze geschiedenis en politiek lijkt erg beperkt", schreef de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto op zijn Facebook-pagina. Verschillende leden van de Hongaarse regering beschuldigen de acteur ervan een marionet te zijn van George Soros, een Amerikaans-Hongaarse miljardair met joodse wortels.

"Soros grijpt elke kans om de Hongaarse overheid aan te vallen. Het is frustrerend dat een acteur zich zo laat gebruiken", zegt een regeringswoordvoerder. De puissant rijke filantroop George Soros is al jaren een schietschijf van Viktor Orbán en de zijnen. De Hongaarse premier is gekend vanwege zijn uitgesproken anti-immigratiepolitiek terwijl Soros via zijn stichting Open Society Foundation mensenrechtenorganisaties steunt zoals het Helsinki Comité en de Hongaarse Vereniging voor Burgervrijheden (Tasz). (Belga / Belga)

© Matteo Chinellato / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: