Hongarije bekritiseert George Clooney vanwege kritische opmerking over Orbán - Actueel Cinema

    
Actueel
Hongarije bekritiseert George Clooney vanwege kritische opmerking over Orbán

Hongarije pikt het niet dat George Clooney zich negatief uitlaat over de Hongaarse premier Viktor Orbán. De Oost-Europese natie verwijt de acteur dat hij "een erg beperkte kennis van de geschiedenis en politiek van het land" heeft. Clooney noemde Orbán een voorbeeld van "haat en woede" in de wereld. 

"We houden van de acteur George Clooney... maar zijn kennis van onze geschiedenis en politiek lijkt erg beperkt", schreef de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto op zijn Facebook-pagina. Verschillende leden van de Hongaarse regering beschuldigen de acteur ervan een marionet te zijn van George Soros, een Amerikaans-Hongaarse miljardair met joodse wortels.

"Soros grijpt elke kans om de Hongaarse overheid aan te vallen. Het is frustrerend dat een acteur zich zo laat gebruiken", zegt een regeringswoordvoerder. De puissant rijke filantroop George Soros is al jaren een schietschijf van Viktor Orbán en de zijnen. De Hongaarse premier is gekend vanwege zijn uitgesproken anti-immigratiepolitiek terwijl Soros via zijn stichting Open Society Foundation mensenrechtenorganisaties steunt zoals het Helsinki Comité en de Hongaarse Vereniging voor Burgervrijheden (Tasz). (Belga / Belga)

© Matteo Chinellato / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Filmfestival Anima komt naar huiskamer - Actueel

Filmfestival Anima komt naar huiskamer

Het Brusselse animatiefilmfestival Anima zal dit jaar volledig online plaatsvinden. Via het nieuwe platform - met de toepasselijke naam Anima Online - hebben liefhebbers vanuit hun huiskamer toegang tot vele langspeelfilms, tientallen kortfilmprogramma's, vooraf opgenomen masterclasses en diverse... Verder lezen...