Eddie Redmayne schreef JK Rowling een brief naar aanleiding van anti-transgender uitspraken - Actueel Cinema

   - 

'Fantastic Beasts and Where to Find Them'-ster Eddie Redmayne schreef een brief aan auteur JK Rowling omwille van haar recente anti-transgender uitspraken. De Oscar-winnende acteur had zich eerder in de zomer al uitgesproken over de houding van Rowling ten opzichte van transgenders. 

Na het vergaren van een enorm fortuin met haar Harry Potter-romans en films, evenals het verkrijgen van de liefde en aanbidding van fans over de hele wereld, kreeg Rowling's carrière het onlangs hard te verduren toen ze begon met een reeks tweets die gevoelige genderkwesties uitdaagde. De schrijfster wilde niet terugkomen op haar uitspraken, noch zich excuseren. Om die redenen wordt Rowling op het internet massaal bestempeld als een TERF (Trans Exclusionary Radical Feminist). Zelfs vrienden en collega's distantiëren zich nu van haar. De uitspraken zijn onmetelijk schadelijk geweest voor Rowlings carrière, vooral onder degenen die haar ooit zagen als een echte en toegewijde stem tegen discriminatie en onrechtvaardigheid. Het werd alleen maar erger voor Rowling toen een vroege recensie van haar nieuwe boek, dat ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith, onthulde dat de moordenaar van het verhaal zich kleedt als een vrouw om het vertrouwen van nietsvermoedende slachtoffers te winnen. Dit werd door velen opgevat als een verder bewijs dat Rowling transfobisch is. Nadat de uitspraken van Rowling online kwamen, maakte Redmayne meteen een statement ter ondersteuning van transgenders.

Volgens The Daily Mail blijkt dat ook de stap heeft gezet om een persoonlijke brief te schrijven naar Rowling. Het klinkt echter niet alsof Redmayne Rowling schreef om haar te berispen voor de dingen die ze had gezegd, maar de brief ging naar verluidt meer over de schok die hij voelde over het venijn dat de auteur via de sociale media had doorstaan. Redmayne noemde de zware kritiek op Rowling "absoluut walgelijk", maar benadrukte wel dat hij zijn talrijke transvrienden en collega's heeft zien lijden als gevolg van discriminatie en het in twijfel trekken van hun mensenrechten. Het is duidelijk dat Redmayne het niet eens is met de dingen die Rowling heeft gezegd, maar hij vond de manier waarop ze werd behandeld op de sociale media geen passend antwoord. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them

  Regie: David Yates Met: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell Het verhaal volgt een zogeheten magie-zoöloog, Newt Scamander (Eddie Redmayne) genaamd. Op zijn vele reizen komt hij verschillende magische wezens tegen die hij allemaal weet op te schrijven. Zijn notities resulteren uiteindelijk in het tekstboek 'Fantastic Beasts and Where to Find Them', dat... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: