Eddie Redmayne schreef JK Rowling een brief naar aanleiding van anti-transgender uitspraken - Actueel Cinema

    
Actueel
Eddie Redmayne schreef JK Rowling een brief naar aanleiding van anti-transgender uitspraken

'Fantastic Beasts and Where to Find Them'-ster Eddie Redmayne schreef een brief aan auteur JK Rowling omwille van haar recente anti-transgender uitspraken. De Oscar-winnende acteur had zich eerder in de zomer al uitgesproken over de houding van Rowling ten opzichte van transgenders. 

Na het vergaren van een enorm fortuin met haar Harry Potter-romans en films, evenals het verkrijgen van de liefde en aanbidding van fans over de hele wereld, kreeg Rowling's carrière het onlangs hard te verduren toen ze begon met een reeks tweets die gevoelige genderkwesties uitdaagde. De schrijfster wilde niet terugkomen op haar uitspraken, noch zich excuseren. Om die redenen wordt Rowling op het internet massaal bestempeld als een TERF (Trans Exclusionary Radical Feminist). Zelfs vrienden en collega's distantiëren zich nu van haar. De uitspraken zijn onmetelijk schadelijk geweest voor Rowlings carrière, vooral onder degenen die haar ooit zagen als een echte en toegewijde stem tegen discriminatie en onrechtvaardigheid. Het werd alleen maar erger voor Rowling toen een vroege recensie van haar nieuwe boek, dat ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith, onthulde dat de moordenaar van het verhaal zich kleedt als een vrouw om het vertrouwen van nietsvermoedende slachtoffers te winnen. Dit werd door velen opgevat als een verder bewijs dat Rowling transfobisch is. Nadat de uitspraken van Rowling online kwamen, maakte Redmayne meteen een statement ter ondersteuning van transgenders.

Volgens The Daily Mail blijkt dat ook de stap heeft gezet om een persoonlijke brief te schrijven naar Rowling. Het klinkt echter niet alsof Redmayne Rowling schreef om haar te berispen voor de dingen die ze had gezegd, maar de brief ging naar verluidt meer over de schok die hij voelde over het venijn dat de auteur via de sociale media had doorstaan. Redmayne noemde de zware kritiek op Rowling "absoluut walgelijk", maar benadrukte wel dat hij zijn talrijke transvrienden en collega's heeft zien lijden als gevolg van discriminatie en het in twijfel trekken van hun mensenrechten. Het is duidelijk dat Redmayne het niet eens is met de dingen die Rowling heeft gezegd, maar hij vond de manier waarop ze werd behandeld op de sociale media geen passend antwoord. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Mogelijk laatste seizoen Grey's Anatomy - Actueel

Mogelijk laatste seizoen Grey's Anatomy

De kans bestaat dat het huidige seizoen van Grey's Anatomy mogelijks het laatste seizoen zal zijn. Ellen Pompeo, een van de hoofdrolspeelsters, vermoedt dat er geen achttiende seizoen zal komen. "We weten nog niet wanneer de show gaat eindigen. Maar de waarheid is dat het dit seizoen kan zijn",... Verder lezen...
De 30 beste Halloween films allertijden - Actueel

De 30 beste Halloween films allertijden

Maar heb je nog geen idee welke film(s) jij en je bubbel zullen kijken op zaterdagavond 31 oktober? Wij maakte een overzicht met de allerbeste Halloween films. Er is voor ieder wat wils. Voor jong en oud! Verder lezen...