Promotie cryptomunt kost acteur Steven Seagal tonnen - Actueel Cinema

   - 

Acteur Steven Seagal moet honderdduizenden dollars betalen omdat hij een nieuwe cryptovaluta aanprees. Hij vertelde er niet bij dat hij daar 250.000 dollar in cash en 750.000 dollar aan cryptomunten voor zou krijgen, zegt de Amerikaanse toezichthouder SEC. 

De Amerikaanse acteur uit actiefilms als 'Under Siege' adviseerde mensen via Twitter en Facebook de kans te grijpen om te investeren in de cryptovaluta van Bitcoiin2Gen. Die onderneming omschreef Seagal in 2018 als een "merkambassadeur" en een "gelovige".

SEC zegt dat investeerders het recht hadden om te weten dat de acteur betaald kreeg voor zijn promotiewerk. "Dan hadden ze kunnen besluiten of hij misschien vooringenomen was", aldus een hoge functionaris bij de toezichthouder.

De 67-jarige Seagal, die in Rusland woont, heeft nu een deal gesloten met de toezichthouder en zal 314.000 dollar (ruim 286.000 euro) betalen. Ook moet hij zich de komende drie jaar onthouden van vergelijkbare promotieactiviteiten. Hij bekent geen schuld. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: