Luc Besson verkoopt huis van Hollywood-legende Charlton Heston - Actueel Cinema

   - 

Luc Besson verkoopt het voormalige huis van het inmiddels overleden Hollywood-icoon Charlton Heston. De Franse regisseur en producent vraagt 14.9 miljoen dollar (13,7 miljoen euro) voor de woning. Dat schrijft entertainmentssite Variety. Het is pas de tweede keer sinds de ingebruikname van de woning in 1959 dat het huis te koop staat. 

Charlton Heston - hij won een Oscar voor zijn rol in de Hollywoodklassieker "Ben-Hur" (1959), woonde in het huis, een opvallend hoekig gebouw ontworpen door de mondernistische architect William S. Beckett, voor bijna een halve eeuw, tot aan zijn dood in 2008. Daarna bleef het gebouw, gelegen op een heuvel hoog in de bergen boven Beverly Hills, eigendom van de familie Heston. Tot het in januari 2016 verkocht werd voor 12.2 miljoen dollar (ongeveer 11,2 miljoen euro) aan de Franse regisseur, scenarist en producent Luc Besson, bekend van kassakrakers als "Lucy" en "Le grand blue".

Uit beelden van het eigendom valt op te maken dat Besson eigenlijk nooit het huis ingetrokken is: de woning is momenteel halverwege een renovatie en veel van het hoofdgebouw is gestript. Volgens door de stad goedgekeurde plannen wilde Besson de bestaande woning radicaal herzien en uitbreiden. Om onbekende redenen heeft hij er echter voor gekozen om af te zien van de renovatie- en bouwplannen en zich van het onroerend goed met zwembad en tennisbaan te ontdoen. Aangezien het huis op de markt wordt gebracht als 'ontwikkelingsmogelijkheid' - wat in makelaarstermen zoveel wil zeggen als dat het platgegooid mag worden - lijkt de kans groot dat het voormalige Heston-landgoed binnenkort niet veel meer zal zijn dan een vervlogen herinnering aan het verleden.

Het huis van Charlton Heston is kort in volle glorie te zien in "Bowling for Columbine", een documentaire rond wapenhandel en wapenbezit in de VS, als filmmaker Michael Moore aan het slot bij Heston op bezoek gaat - Heston was voorzitter van de National Rifle Association. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: