George Clooney niet opgezet met werkende kinderen op Nespresso-plantages - Actueel Cinema

   - 

George Clooney, al jaren het vaste gezicht in de Nespresso-reclamespotjes, heeft gereageerd op een aflevering van het Britse documentaireprogramma "Dispatches". Daaruit bleek dat kinderen te werk worden gesteld op Nespresso-plantages in Guatemala. De acteur zegt "verrast en bedroefd" te zijn. 

Nespresso zelf is intussen een onderzoek gestart. Het bedrijf liet weten voorlopig geen koffie meer uit die gebieden te kopen. "Wanneer er sprake is van beschuldigingen die haaks staan op onze hoge standaard op dit onderwerp, grijpen wij direct in", stelt Nespresso. "We wisten dat het een groot project was toen het zeven jaar geleden begon", laat Clooney weten, die ook lid is van de duurzaamheidsadviesraad van Nespresso. "En eerlijk gezegd was ik verrast en bedroefd om dit verhaal te horen. Het is duidelijk dat er nog werk te doen is."

Onlangs startte Nespresso nog met een duurzaamheidsprogramma voor koffieboeren uit landen als Brazilië, Colombia en Costa Rica. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: